Parfüm Nasıl Kullanılmalı?

Hemen herkes parfüm kullanıyor. Peki doğru bir şekilde mi?

Parfüm Nasıl Kullanılmalı?
Hemen her mevsim parfüm kullanıyoruz fakat parfümü nasıl kullanacağımızı ne yazık ki bilmiyoruz.

Sıcak havalarda parfüm nasıl kullanılır?


Sıcak havalarda parfümden çok deodorant kullanmak daha yerinde olacaktır. Gün ışınları cildimizi halihazırda yıpratırken içinde alkol olan parfümleri tenimize sıkmak sağlıklı değil. Gün ışığına maruz kalan cildimizin daha hızlı yıpranmasını sağlayacağından yaz mevsimlerinde deodorant ya da body mist kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Eğer parfümünüzden vazgeçemiyorsanız aynı parfümün duş jeli ve vücut losyonunu da kullanarak yakın bir etki yakalayabilirsiniz.

Parfümünüz baharatlı, şekerli ve yoğun bir kokuysa yaz mevsimlerinde bu tip kokuları kullanmaktan kaçınmanız daha iyi sonuçlar verecektir. Sıcak havanın ağırlığıyla parfümün ağırlığının karışması pek hoş olmuyor...

Eau de Toilette nedir?

Alkol yoğunluğu daha fazla esans yoğunluğu az olan parfümler kategorisindedir. %4-10 arası esans içerir. Eau de Toilette parfümleri kıyafete sıkmak daha iyi sonuçlar verecektir. 1,5 metrelik alana kadar bir koku yayabilen Eau de Toilette yazın kullanmak için çok uygundur. Kumaşa sıkmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Saçlara da sıkılabilir. Fakat parfümü sıkıp ardından güneşe çıkmanız hem cildiniz hem de saçlarınız için zararlı olacaktır... Dışarı çıkmadan 15 dakika önce parfümünüzü sıkarsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Eau de Parfüm nedir?

Esans yoğunluğu fazla alkol yoğunluğu daha az olan parfüm kategorisinin adıdır. %8-15 arası esans barındırır. Genellikle markaların en çok tercih edilen kategorisidir. 
Anahtar Kelimeler:
Sıcak HavaParfüm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.