Yaz Geliyor Diye Sıkı Bir Detoks Uygulamak Doğru Değil

Yazın gelişi hepimizi heyecanlandırıyor ve sevindiriyor. Ancak yaz, beraberinde haksız bir "mükemmel görünme” baskısı da getiriyor ki bu da aslında ulaşılamayacak ve ulaşılması da gerekmeyen bir hedef. Bikini giyeceğiniz yaz günlerinde en iyi şekilde görünmek istemeniz gayet doğal. Bunun için sıkı bir çalışma da gerekli.

Yaz Geliyor Diye Sıkı Bir Detoks Uygulamak Doğru Değil
Ancak bazen bu tür çabalar sürdürülebilir olamıyor; hatta sağlığınıza zarar verecek sonuçlara yol açabiliyor. Yaz geliyor diye aşırı katı bir detoks içine girmek de işte böyle bir çaba ve uzmanlar tarafından gereksiz görülüp tavsiye edilmiyor.

Vücudunuz zaten teknoloji haberleri harika bir detoks işlemi uyguluyor

Yaza girerken yapılan derinlemesine detoks işlemleri aslında gereksiz. Çünkü bu işlemlerden daha iyisi ve etkilisi böbreklerimiz, karaciğerimiz ve bağırsaklarımız tarafından zaten yapılıyor. Günlük hayat akışı içinde bünyemize giren duman, katkı maddeleri ve hava kirliliği gibi toksinler bu organlarımız tarafından yeterli şekilde temizleniyor.

Normalde organlarımız bu temizliği yapabilecek yeterli besine sahip. Ancak biz vücudumuzu dışarıdan bir detoks ve derinlemesine temizlik işlemine soktuğumuzda vücudumuza yarardan çok zarar veriyoruz. Çünkü bu gibi işlemler organların temizlik işlemi için ihtiyaç duyduğu besleyici maddeleri de atmış oluyor.

Detoks sağlığınıza zarar verebilir

Harika görünmenizi sağlayacak hızlı ve sağlıklı bir çözüm bulmak tekno bilgi neredeyse imkansız. Bunu yapabileceğini iddia eden pek çok detoks yöntemi günlük kalori alımını 1200, hatta bazen 1000 kaloriyle sınırlıyor. Ancak bu birçok açıdan da zararlı olabiliyor.

Bedeniniz ve zihniniz yeterli besini alamadığında kendinizi yorgun ve tükenmiş hissetmeye başlarsınız. Ayrıca metabolizma hızınız düşeceği için vücudunuz kendini "açlık geliyor” moduna alıp var olan kiloları (yağları) koruyup depolamaya da başlayabilir. Bazen düşük kalori diyeti yaparken biraz daha fazla yemeye başladığımızda kilo vermemiz bundan dolayıdır. Son olarak böyle sıkı bir diyetle kilo verdiğimizde çoğu kez kaybettiğimiz yağlar değil su ve kas kütlemizdir.

Ve de hepimizin bildiği gibi bu gibi aşırı düşük kalori alımına dayanan diyetler sürdürülebilir değildir. Bir noktada mutlaka bunu bozup uzundur özlemini çektiğimiz tatlılara ve bol kalorili yiyeceklere yönelmemiz kaçınılmazdır.

Kıştan sonra biraz ağır hissetmek normaldir

Kış mevsimi boyunca biraz kilo almış olmak gayet normaldir. Bu vücudunuza geri dönüşü olmayan bir zarar geldiği anlamı asla taşımaz. Panik yapıp acil bir kilo kaybını hedeflemek yerine küçük değişiklikler yapmanız yeterli olacaktır. Daha iyi görünmek ve daha iyi hissetmek istiyorsanız, yapacağınız bu ufak değişiklikler uzun vadede daha kalıcı sonuçlar yaratacaktır.

Bu sonuçları görmek de kendinize ve bedeninize olan teknoloji güveninizi artıracak, vücudunuzu düzeltilmesi gereken hatalı bir şey gibi değil; doğru şekilde beslendiğinde güçlenen yoldaşınız olarak görmenizi sağlayacaktır.

Peki detoks yerine ne yapmalı

Kalorili içecekleri kesin. Gazlı içecekler, alkollü içecekler ve şuruplu kahveler gibi tokluk yaratmadan bolca kalori almanıza neden olan içecekleri keserek önemli bir yol kat edebilirsiniz. Yapabileceğiniz ölçüde şeker ve karbonhidrat tüketimini kısıtlayın. Bunu aşırıya kaçıp kendinize ceza çektirmeden yapın.

Dışarıda yemek yemek yerine evde daha fazla yemek pişirin. Birtakım yiyecekleri kısıtlama hissi yerine hayatınıza yeni yiyecekler eklediğinizi düşünün. Daha fazla su için, daha fazla sebze yiyin. Hayatınızda kalıcı olamayacak hiçbir değişikliği yapmayın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.