Ekonomik rakamları yakından takip eden bir çok kişi Kasım ayı enflasyon rakamlarının netleşeceği tarihi araştırmaya başladı.

Bir çok kalemde ekonomiye yön veren enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu mu?

Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu mu?

Memur ve emekli zam oranı yakından takip edilirken Kasım ve Aralık aylarında görülen enflasyonun açıklanmasının sonrasında yapılacak zam oranları kesinleşmiş olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya dair verileri açıklıyor. Bu sebeple Kasım ayı enflasyonunun 1-2 Aralık 2022 tarihlerinde saat 10.00'da açıklanması beklenmekte. Ayrıca Kasım ayı enflasyonunun duyurulmasının sonrasında kira artış oranı kesinleşmiş olacak.

Talas'ta antika fuarı heyecanı Talas'ta antika fuarı heyecanı

Enflasyon oranları aynı zamanda emekli ve memur zam oranı için Aralık ayı gelmeden önceki son final tablosunu gösterecek.

Ekim ayı enflasyon oranı ne kadardı?

TÜFE'de yaşanan değişim 2022 sennesi  Ekim ayında bir önceki aya göre %3,54, bir önceki senenin Aralık ayına göre %57,80, bir önceki yılın aynı ayına göre %85,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,26 olarak meydana gelmişti.