Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

142 yayınevi, 72 yazarın Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde yer aldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç “Çocuklarımıza yönelik yapmış olduğumuz bu çalışma bir ilk, daha sonraki süreçte daha çok geliştirerek, millet bahçemizi daha çok fonksiyonel hale getireceğiz” dedi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayacak şekilde düzenlenen çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözüne uygun olarak çocukların eğitimi, öğretimi ve gelişmesi için gayretlerini ve hizmetlerini sürdürürken, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni hayata geçirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği Açılış Töreni’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, genel müdürler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mehteran takımı mini konseri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, anlamlı bir çalışmaya imza atma adına kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

Büyükkılıç, 23 Nisan’ın, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen ve dünyada başka bir örneği olmayan bir bayram olduğunu, bu haftayı anlamlı kılacak çalışmalar yaptıklarını, okuyan ve okutan şehir anlayışı içerisinde çocuklara kitabı sevmeyi, sevdirmeyi bir şenlik havasında sağladıklarını ifade etti.

142 yayınevi, 72 yazarın bu çalışmada yer aldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bu çalışmayı yapıyor olmanın da mutluluğunu taşıyoruz. Amacımız Kayseri’yi kütüphaneler ve müzeler şehri yapma bağlamında daha etkin, daha kalıcı hizmetler yapıyoruz” dedi. Büyükkılıç, 5 üniversitesi, 75 bin üniversite öğrencisi, 325 binin üzerinde ortaöğretim öğrencisi olan genç ve dinamik bir şehirde daha okuyan, daha çok kitapla buluşması için çalıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okuyan ve okutan bu şehri daha zenginleştirecek yeni çalışmalara imza atma yönünde hayretimizi sürdürüyoruz. Kültür Bakanlığımız ile de iş birliğini çok önemsiyoruz, millet bahçemiz içerisine yapmış olduğumuz yeni kütüphanemizin de sonuna geldik, böylece Kayseri’mize 14 kütüphane kazandırmış oldu. Bunların arasında çocuk kütüphanesi ile yavrularımızı buluşturup, çay, çorba ikramları, ücretsiz internet hizmeti ile cazip hale getiriyoruz. Yine Ayşe Böhürler milletvekilimiz tavsiyeleri ile Merkez Kütüphanemizi de 24 saat açık hale getirmek suretiyle gençlerimize fırsat vereceğiz, ulaşımı da 24 saate çıkartmak suretiyle onlara destek olacağız.”

Büyükkılıç, 2023 yılında kütüphaneleri 2 milyon 209 bin 747 kişinin ziyaret ettiğini, 1 yılda kütüphaneden 186 bin 214 kitabın ödünç alındığını, toplam üye sayısı 305 bini aştığını, toplam basılı kitap sayısının 180 bin 618, toplam kişi kapasitesinin 5 bini aştığını, semt çalışmaları kapsamında ihtiyaç ve talep doğrultusunda hemen talimat vererek, mahallelere de kütüphaneler açtıklarını anlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde böyle bir çalışma için Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkür etti. Eğitimli bir toplumun önemine vurgu yapan Bakan Özhaseki, “Eğitimli toplumda nezaket, kibarlık, kalkınma olur, refah gelir, devlet büyür, herkes orada yaşamaktan keyif alır. Bu şehrin bir adı da makarr-ı ulema diye geçer. Çok büyük zatlar bu şehirden çıkmıştır. Günümüzde de çok şükür 5 üniversitesi ile eğitimde öncü rolünü üstlenmeye devam ediyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç’ı çocukların dedesi olarak nitelendiren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “Çocukların Memduh dedesi, çocukların beklediği, istediği bir program ile çocuklarımızla, ailelerimizle bizleri bir araya getirdi. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emeği geçen herkese bu faaliyetlerden dolayı teşekkür ederek, kitap okumanın, çocuklara kitap okumayı teşvik etmenin öneminden bahsetti.

Konuşmaların ardından protokol çocuklarla birlikte kurdele kesimi ile Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bakan Özhaseki ve Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol, kitap stantlarını gezerek, miniklerle yakından ilgilendi.

Donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni çocuklarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, birbirinden eğlenceli ve özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

23 Nisan’da Özel Etkinlikler Olacak

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği çerçevesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Salı Günü saat 15.00'da Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin hazırladığı Çocuk Korosu Konseri ve yine 23 Nisan saat 14.00'da Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin hazırladığı ve Melih Cevdet Avşaroğlu'nun yöneteceği Çocuk Tiyatrosu,  Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında çocuklar için sahne alacak.

Ücretsiz Ulaşım İmkânı

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor. Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz hizmet veriliyor. Seferler, saat 10.00 ile 22.00 arasında yarım saatte bir olarak planlanırken, ücretsiz otobüsler Cumhuriyet Meydanı Kaleönü durağından hareket ediyor.