Kulu’da Bel Fıtığı Semineri

Konya’nın Kulu ilçesinde, bel fıtığı konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.Kulu Belediyesi düğün salonunda düzenlenen seminerde konuşan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serkan Şimşek, bel fıtığının meydana gelmesindeki nedenlerin...

Kulu’da Bel Fıtığı Semineri
Konya’nın Kulu ilçesinde, bel fıtığı konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kulu Belediyesi düğün salonunda düzenlenen seminerde konuşan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serkan Şimşek, bel fıtığının meydana gelmesindeki nedenlerin aşırı ağırlık, dengesiz kaldırma ve en önemlisi gece yatakta vücudun, rastgele serilen kauçuk, sünger, yün ve gelişi güzel yaylı yataklarda yatılması olduğunu belirtti. Doç. Dr. Şimşek, "Yatakların ortasının çökük olması nedeniyle, zamanla bel omuriliği oluşturan kemiklerin aralarına sıkışmaya başlayan etler, ayağa kalkındığında acı ve ağrı oluşturur. Bu ağrıların dengesiz ve ciddi bir şekilde devam etmesi ameliyatlara kadar gider” diye konuştu.

Doç. Dr. Şimşek, kişinin rahat olarak zinde kalkması için nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında da bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.