Ceyda Düvenci Yeniden Anne Olmak İstiyor

Ceyda Düvenci, Elele dergisinin ocak sayısı için objektif karşısına geçti. Bülent Şakrak’la nikâh masasına oturarak hayatında yeni bir sayfa açan ünlü oyuncu, “Ben hayatın her yerinden aşkla beslenen bir kadınım. O yüzden aşk olmadan yaşayamam” diyor.

Ceyda Düvenci Yeniden Anne Olmak İstiyor
Sizi hiç tanımayan birine kendinizi nasıl tanıtırdınız?

Ben çok güçlü ve dürüst bir kadınım, duygularım çok temiz ve bembeyaz. Gerçekten karşılık beklemeden hayatı yaşayan bir kadınım, gönlümden geçtiği gibi... Zorluklar beni güçlendiriyor ve en büyük hedefim anı yaşamak. Bir de öğrenmekten hiç vazgeçmiyorum. Bana de ki; ölene kadar üniversite öğrencisi olabilirsin, ben hemen kabul ederim.

Karanlıkta kaldığınız anlarda sizi neler iyi hissettirir?

İlk yaptığım şey dua etmek oluyor. Hemen bir müzik açıyorum, sevdiğim sakin bir parçayı seçiyorum. Odanın ışıklarını da kapatıyorum. İki mum yakıyorum, odaya güzel bir koku yayılıyor ve sadece duruyorum öyle. Kendi kendime diyorum ki; “Tamam, her şey yolunda. Sağlıklısın, gücün var, sakin ol.” Sonra bir kitap açıp okumaya başlıyorum, hemen kafam dağılsın, içimi sıkan duruma çok odaklanmayayım diye.

ARTIK DAHA AZ TELAŞLIYIM

Peki biraz geçmişe gidersek, iktisat fakültesi mezunusunuz. Oyunculuğa olan ilginiz nasıl başladı?

Üniversite bitince oyunculuk yüksek lisansı yaptım. Aslında oyunculuk tamamen sürpriz oldu. Üniversite sınavım çok kötü geçti, ne yapacağımı bilemedim. Bursa’dan İstanbul’a geleli üç sene olmuştu, tekrar sınava girmem gerekiyordu. Bir de ben çalışmak istiyordum çünkü lise birden beri çalışıyordum.

Ne iş yapıyordunuz o yıllarda?

Hamburgercide çalışıyordum. Sonuç olarak hep çalışma duygum vardı, babam da oyunculuk mezunu olduğu için buraya taşınınca dedi ki; “Ancak sana buralarda arkadaşlarımla yön verebilirim.” Ben de hayatımda oyunculuk yapmayı hiç hayal etmemiştim. Fakat Kandemir Konduk’un dizisinde ‘Palavra Aşklar’da katıldığım bir yarışmayı kazanmamla başladı her şey.

Eskiye nazaran kendinizdeki en büyük farklılıkları nasıl tanımlarsınız?

Daha az telaşlıyım. Eskiden bir dert ya da panik anında çok fazla tüm çevremle paylaşırdım. Bir karar verilecekse hayatla ilgili önüme gelenle konuşurdum. Şimdi öyle değilim, daha çekirdek bir hayatım ve belli dostlarım var. Her yere gideyim, kimseyi kırmayayım, istemesem de orada olayım... Şimdi onlar bitti, gerçekten istediğim yerde oluyorum, istemediğim yerde olmuyorum. Daha dingin, meditasyon dilinde, merkezinde, yuvasında her şeyi halleden bir kadına dönüştüm.

Hayatta ‘keşke’ dediğiniz neler var?

Keşke daha yavaş olsa hayat. Keşke daha özümseye özümseye yaşasak. Keşke kapitalizm bu kadar sarmasaydı her tarafımızı. Keşke yaşayabilmek için bu kadar fazla para kazanmak zorunda kalmasaydık. Keşke.

Ne olursa sinirden deliye dönersiniz?

Gıybet, haksızlık, huzur kaçırma, hayatın akışına müdahale ve yalan.



HAYAT ARKADAŞIMI BULDUM

Peki, en büyük tutkunuz?

Ben hayatın her yerinden aşkla beslenen bir kadınım. Şu sohbetten, saçımın yapılmasından, arabama bindiğimde sevdiğim bir müziği dinlemekten.... Bunlar benim için hep aşkla yapılırsa güzel. Ben trafikte bile sinirlenmeyen bir tipim. Çünkü orada da bulurum beni geliştirecek bir şey.

Sesli kitaplarım var mesela, koyarım onu CD’ye ve kitap dinlerim yolda giderken. Ya da telefonumun ses kayıt cihazını açarım, günlük gibi ona konuşurum, içimi rahatlatırım. O trafiği ben iyiye çeviririm kendi hayatımda. Bunlar hayata duyulan aşk.

O yüzden aşk olmadan yaşayamam. Mesleğini aşkla yapmak, dostlarına aşkla sarılmak, hayata aşkla bakmak, her sabah aynaya bakınca o güne aşkla hazırlanmak... En büyük tutkum bu benim.

Güçlü kadın erkeği korkutuyor mu?

Sınırlıyor olabilir. Güçlü kadın karşısında erkek ne yapacağını bilemeyebilir bazen. Çünkü bu tip kadınlar her şeyi kendi halleder gibi bir hal içinde oluyor. Öbür türlü güçlü kadın oluyorsun ama kadın olduğun unutuluyor. Ama bazı alanlarda da o güç sana öyle bir şey yapıyor ki karşındakine bırakıyorsun kendini, yapabileceğin birçok şeyi yapmamayı tercih ediyorsun.

Peki, yeni başlayan hayatınızın en güzel yanı ne?

Çok mutluyum Hayat arkadaşımı buldum. Bu bana iyi geliyor, beni geliştiriyor, mesleğimde daha iyi olmama ve daha iyi bir kadın olmama sebep oluyor.

YENİDEN ANNE OLMAK İSTİYORUM

Size neyi yalvarsak da yaptıramayız?

Birine yalvarsan kötülük yapmam. Yalvarsan mantar ve parça et yemem. Soğuk havada yalvarsan tişörtle dışarı çıkmam çünkü üşüdüğüm an çok kötü kalp kırabilirim. Yalvarsan çikolata yemeden duramam.

Yeniden anne olmayı diliyor musunuz?

Tabii ki... Çok istiyorum.

Hayatta sizi en çok neler heyecanlandırır?

Her sabah uyanmak. Çok şükredilesi bir şey. Düşünsene sağlıklısın, ağrın yok sızın yok, ayaklarını yere basıyorsun ve yürüyerek güne başlıyorsun.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.