Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, Facebook hesabının ele geçirilmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Gündeş, Instagram hesabından "Facebook hesabım rızam dışında kimliği belirsiz kişilerce ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili tüm yasal girişimler tarafımızca yapılmış olup bu süreçte Facebook 'tan benim adıma yapılacak hiçbir paylaşımla ilgim olmadığını saygıyla duyururum" notunu paylaştı.

Ebru Gündeş kimdir?

24 Temmuz 1975 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi. Bir süre konfeksyon işçisi olarak çalıştıktan sonra Neşe Demirkat tarafından keşfedildi.

İlk albümünü hazırlamaya başlamadan önce, sahne tecrübesi kazanabilmek için bir süre Emel Sayın'a vokalistlik yaptı. Kısa zaman içinde bu renkli dünyaya alışmayı başardı ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

1993 yılında, Selçuk Tekay'ın prodüktörlüğünü ve Özkan Turgay'ın aranjörlüğünü yaptığı ilk albümü "Tanrı Misafiri"ni çıkardı. ebru_20122013

Bu albüm ile yakaladığı başarı tanınmasının yanı sıra, pek çok ödülün de sahibi olmasını sağladı. 1994, 1995 ve 1996 yıllarında düzenlenen Kral Tv Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı" ödülünü kazandı.

İlk albümünün başarısı üzerine hemen ikinci albüm hazırlıklarına başladı ve 1994 yılında "Tatlı Bela" albümü yayınlandı.

1995 yılında çıkardığı "Ben Daha Büyümedim" adlı albümü ile de iyi bir satış grafiği yakaladı. Bir sonraki albümü "Kurtlar Sofrası"nın ardından kendisine gelen televizyon dizileri için oyunculuk tekliflerini değerlendirdi.

Ebru Gündeş Selçuk Tekay prodüktörlüğünde çıkardığı albümü "Sen Allahın Bir Lütfusun" ile de önemli satış rakamlarına ulaştı.

2000 yılında çıkardığı "Dön Ne Olur" adlı albümünün tanıtımı sırasında, basın mensupları karşısında beyin kanaması geçirdi.

Bu olay üzerine uzunca bir süre hayranlarından uzak kalan Gündeş'in bu albümü de 1 milyondan fazla satıldı.