Murat Göğebakan’ı böyle andılar

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ı anma gecesinde konuklar halay çekip dansöz oynattı.

Murat Göğebakan’ı böyle andılar

Blueword Otel'in düzenlediği gecede şarkıcı Yudum sahne aldı. Aysun Kaya, Ekin, Çılgın Sedat, Mustafa Uğur, Arel, Uğur Karakuş gibi isimlerin katıldığı gecede davetliler, Yudum'un şarkılarıyla halay çekip dansöz oynattı.

Adeta kutlama havasında geçen 'anma gecesi'nde 250 adet şampanya patlatıldı. Sabahın ilk ışıklarına kadar sahnede kalan Yudum geceyi düzenleyen otele şu sözlerle teşekkür etti:

"Otel yönetimine teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir sanatçıyı unutmadılar. Ve onun için özel bir anma gecesi ile hem beni hem de sevgili Murat ağabeyimi onura ettiler. Mekanı cennet olsun o bizim kalbimizde hep yaşayacak. O ‘Ay yüzlü sanatçı’ bize çok önemli şarkıları miras bırakarak aramızdan ayrıldı. Seni hiç unutmayacağız Murat ağabeycim"

Murat Göğebakan'ın vefatı ardından halaylı ve dansözlü anma gecesine oğlu Bülent Göğebakan twiter'dan tepki gösterdi. 

Bülent Göğe bakan şunları yazdı. ' Babamı anma gecesi düzenleniyor bizim haberimiz olmadan ve bununla kalmayıp halay çekiliyor, dansöz oynatılıyor.. Yazıklar olsun.. Sizin hiç ölüye de mi saygınız yok! Tamam ben hâla kabullenemesem de babam öldü fakat bazı insanların orasına burasına kına yakmasını gerektirmez.

 

Bu tepkiler üzerine organizasyonu düzenleyen yetkililerdenb açıklama geldi. Yetkililer gecenin Murat Göğebakan'ı anma gecesi olmadığını söyledi. 

Kumburgaz Blue World Hotel’de cereyan ettiği ileri sürülen ‘Murat Göğebakan’ konulu haber kamuoyunu olduğu kadar bizi de şaşırtmıştır. Otelimizde düzenlenen bir Murat Göğebakan gecesinden ziyade sanatçının şarkılarının seslendirildiği bir gecedir.

Gerek sanatçılarımız gerekse geceye katılan davetliler özel olarak bu isim altındaki bir etkinliğe çağırılmamış ve gönderdiğimiz video görüntülerinden de anlaşılacağı üzere sanatçımız Yudum’un seslendirdiği bir adet Murat Göğebakan şarkısı, eserin bitmesiyle birlikte merhuma ithaf edilmiş, gecenin bir Murat Göğebakan gecesi olmadığı ve olamayacağı sanatçının bu vurgusuyla izah edilmiştir Birkaç gün önce vefat eden bir sanatçının bu biçimde anılamayacağını başta sizler olmak kaydı şartıyla herkesten iyi biliyoruz. Suni gündem yaratma amacı güden bu haber yayının bizi üzdüğünü, yasal haklarımızın mahfuz olduğunu ve haberin çarpıtılarak bu biçimde yayınlanmasının basın meslek ilke ve ahlakıyla bağdaşmadığını kamuoyu ile paylaşıyoruz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.