KKTC’de ev satın alarak Ada’da yaşamaya başlayan ünlü modacı Barbaros Şansal Lefkoşa Ercan Havaalanı'nda üzerinde uyuşturucuyla yakalandı. Şansal’ın anlattığına göre olay şöyle gelişti…

Pazar sabahı Atatürk Havaalanı’nda cebinde unuttuğunu söylediği 6 gram hint keneviriyle, polis köpekleri, polis noktası ve X Ray cihazından rahatlıkla geçip uçağa biniyor.. Atatürk Havaalanı’ndaki özel uyuşturucu eğitimi almış narkotik köpekleri Şansal’ın cebindeki kokuyu almazken, Ercan Havaalanı’ndaki polis köpeği Şansal’ın cebindeki hint kenevirinin kokusunu kaçırmıyor.

KKTC’deki Ercan Havaalanı’nda indikten sonra orada sevimli bulduğu polis köpeğinin yanına giden Şansal, köpeği severken yakalandığını ifade ediyor. Barbaros Şansal bundan sonrasını şöyle anlatıyor; “Bir gün önce tiyatro çıkışında sokakta rastladığım bir stajyer öğrencinin elinde gördüğüm hint kenevirini alıp ilerideki çöpe atmak istedim. Fırsat bulamayınca da o anlık cebime koydum.

O sırada tiyatro müdürü Vural Yücel ve gazeteci Savaş Porgham’da oradaydılar. Üzerimdeki kot pantolonu da o gün ilk giyişimdi zaten. Daha sonra gece geç saatte evime gittim. Ertesi gün uçuşum vardı ve erkenden kalktım. Başucumda duran kot pantolonumu hemen üzerime geçirdim. Ben hiçbir zaman cebimde bir şey taşımam. Her şeyim yanımdan hiç ayırmadığım çantamadadır. Öyle olsa çantama koyardım.”

Çıplak arama istedim..
“Atatürk Havalanı’ndan rahatlıkla geçtim, Ercan’a indiğimde sevimli bulduğum polis köpeğinin yanına yaklaştım ve sevmeye başladım. O sırada polis yanıma gelerek üzerimde bir şey olup olmadığını sordu. Bende aklıma geldi hemen cebimdekini çıkarıp verdim. Hatta çıplak arama yapabilirsiniz teklifinde bulundum ama istemediler.

Sonrası zaten KKTC kanunlarına göre işlem gördü. Avukatlarım geldi. Nezarethaneden, mahkemeye kadar geçen süreçte çok kibardılar. Eğer Türkiye’de yakalansaydım ceza almazdım fakat başım çok büyük belaya girerdi. KKTC’de yakalandığım için başım belaya girmedi ama ceza alacağım sadece. Burada İngilizlerden kalma 1960 yasaları işliyor. Yasalara göre de, öğrencinin elinden bu maddeyi alarak ona iyilik yaptığım için bunu göz önünde bulundurup cezamı kaldıradabilirler.”

Hedef gösteriliyorum..
“İktidara muhalefetimden dolayı yandaş medya tarafından uyuştucu kullanıcısı veya satıcısı gibi gösterilerek hedef haline geliyorum. Bana ‘Kısmetim1’ gemisiymişim gibi davranıyorlar. Kaldı ki kan ve idrar tahlillerinde kullanmadığım tespit edildi.. “Ben yanımda 27 kişi çalıştırıyorum. Bu devlete KDV ve SGK ödeyen ve aynı kurumdan emekli maaşı alan bir TC vatandaşıyım. Yatırımlarımı bir tarafa bırakın, ekonomik anlamda beni baltalamak ve itibarımı sıfırlamak istiyorlar.”

“Velev ki, uyuşturucu kullanıyorum. Benim gibi sosyal biri, magazinle iç içe birinin her türlü uyuşturucuyu bulması çok kolay.. Her gün ünlülerle birlikteyim. Çoğu kullanıyor. 56 yaşındayım ve kullanıyor olsaydım üzerimde taşıyor olmazdım, tahlillerde de çıkardı.”

Cemaatçi yazarlar geçmiş olsun dedi
“Önder Aytaç dahil, cemaatçi diye bilinen bir çok yazar, siyasetçi ve ünlü bana geçmiş olsun mesajı yolladı. Bu olayla birlikte havaalanındaki bir güvenlik açığı da ortaya çıkmış oldu. Beni hedef gösteren yandaş medya önce bunu irdelemeli.”