Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg
 14 Mayıs 1984 doğumlu, Amerikalı internet girişimcisidir. Facebook’ u kurarak adını tüm Dünyaya duyurmuş ve her geçen gün büyüyen bu ağın başındaki isim olmayı başaran bir insandır. Üniversite Yıllarını Harvard Üniversitesinde geçiren Zuckerberg, buradaki yakın arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Savarin ve Chris Hughes ile birlikte Facebook’ u kodlamıştır. Dünya’ nın en genç zengini olarak tanınan Zuckerberg’ in 2011 yılı itibariyle kişisel serveti 13.5 Milyar Dolar’ dır.

Mark Zuckerberg, Dişçi bir baba ve psikiyatrist bir anneden oluşan bir ailenin tek çocuğu olarak New York / White Plains’ de doğmuştur. Babasının adı Edward Zuckerberg, annesinin adı Karen Zuckerberg’ dir. Yahudi kurallarına ve Yahudiliğin gerektirdiği özelliklere göre yetiştirilmesine rağmen daha sonradan Ateist olduğunu açıklamıştır.

Üniversite & Facebook

Daha üniversiteye başlamadan önce bilişim konusunda büyük işler başarabileceğini gösteren Zuckerberg, lisede aldığı çeşitli bilim dallarından ödüllerin de katkısıyla Dünya’ nın en seçkin üniversitelerinden Harvard Üniversitesine girmeye hak kazandı. Okulun ilk yılında kurduğu facemash.com isimli web sitesi sayesinde Harvard Üniversitesinde okuyan öğrenciler içerisinden en yakışıklı erkek ile en güzel kızı üniversite öğrencilerine internet üzerinden oylattı. Bütün öğrencilerin resimlerini toplamak için okulun veritabanını hacklediği anlaşılan Zuckerberg, disiplin kuruluna sevkedildi. Hoşuna gitmeyen bu durum nedeniyle okulu bırakan Zuckerberg daha sonra internet üzerinde ses getirecek ikinci sitesi olan Facebook.com u kurdu. Yayın hayatına geçtiği dönemden itibaren ilerleyen 18 aylık dönemde ABD’ nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri olan Facebook, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başararak bugünlere gelmede ki maddi anlamdaki adımlarını atmaya başladı. Veeee bugünlere kadar geldi…

2010 Yılında Times dergisi yılın adamı ödülünü Mark Zuckerberg’ e verdi.

2011 Yılında The Brand Finance Global 500 listesinde Dünya çapındaki en değerli 281.marka Facebook oldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.