2015'e Damga vuracak! Filmin fragmanı bile sosyal medya da olay oldu!

Fenomen haline gelen Grinin Elli Tonu sinema uyarlaması bir hafta içinde 36 milyon kez izlenerek rekor kırdı, film henüz gösterime girmeden tartışma başlattı.

Dünyada satış rekorları kıran roman Grinin Elli Tonu’nun (Fifty Shades of Grey) sinema uyarlaması henüz gösterime girmeden tartışma başlattı. E.L James’ın romanının beyazperde uyarlamasına ait 2 dakikalık ilk fragmanın internette yayınlanması tepkileri çığ gibi büyüttü. Başrollerini Jamie Dornan ve Dakota Johnson’ın paylaştığı filmin fragmanı, bir hafta içinde 36 milyon kez izlenerek rekor kırdı.



Fragmanı izleyen romanın fanatikleri, başrol oyuncularını kitaptaki karakterlere uygun bulmadı. Cinsel içerikli sahneler ise “pek klişe” olmakla eleştirildi. Oysa kitap uçarı seks sahneleriyle okurların hayal dünyasındaki fantazilerine hitap ediyordu. Fragman, kitabın hayranları ve film eleştirmenlerinin büyük tepkisini çekti. 


Grinin Elli Tonu bu kadar fenomen olunca uzmanlar durmadı ve bir araştırma yaptı.Araştırmaya göre Grinin Elli Tonu’nun genç kadınların psikolojisi üzerinde etkisi olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, romanı okuyanların, okumayanlara göre yeme bozukluğu işaretleri gösterme ve sözlü şiddet uygulayan partnerlerle birlikte olmaları ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.Film tüm dünyada aynı anda 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gösterime girecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.