Acun Ilıcalı yeni yayın dönemi için çalışmalarına devam ediyor. Acun Ilıcalı TV8 için ilk bombasını patlattı. Acun Ilıcalı sabah programları için ünlü isimle anlaştı. Acun Ilıcalı sabah kuşağında çok farklı bir program yayınlayacak. Acun Ilıcalı'nın yeni programının Eylül'de başlayacağı konuşuluyor. 
TV8'in yeni sahibi Acun Ilıcalı, yeni sezonla ilgili ilk sürprizi açıkladı Acun Ilıcalı, TV8'de eylül ayında başlayacak olan yeni sezon için sürprizlerini açıklamaya başladı. Ünlü televizyoncu, hafta içi her sabag Hülya Avşar’ın sunacağı show programının yayınlanacağını açıkladı.

Acun Ilıcalı, “TV8 ile ilgili sürprizlerimiz başlıyor. TV8 izleyicileri eylülden sonra güne Hülya Avşar ile başlayacak. Hülya Avşar çok farklı bir show programı ile haftaiçi hergün TV8 ekranlarinda olacak” dedi.




Acun Ilıcalı kimdir?

Türk televizyonlarına son dönemde damgasını vuran Acun Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın reyting rekoru kıran programlarının sırrı ne? Acun Ilıcalı'nın hayat öyküsü ve başarılarını sizler için derledik.

Acun Ilıcalı, Ergün ve İlknur Ilıcalı'nın ikinci oğulları olarak, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de doğdu. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir ağabeyi olan Ilıcalı'nın ailesi Erzurum'un Ilıca ilçesindendir. İlkokul ve ortaokul hayatı Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu'nda geçmiştir. Kadıköy Maarif Koleji orta bölümünü ve Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nin İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. Fakat o okulda okumayıp, televizyonculuğu seçmiştir.


Başından Geçen Trajediler

 "Var mısın Yok musun" programının sevilen sunucu Acun Ilıcalı, görme özürlü yarışmacı Evren'e yaptığı sürprizle bugün bir kez daha gönülleri fethetti. Ekranlarda sempati saçan Acun'un aslında büyük bir trajedinin kahramanı olduğunu biliyor muydunuz? Acun, trafik kazasında önce babaanne ve dedesini, 4 yıl sonra da anne ve babasını kaybetti. Yine tam 4 yıl sonra, başka bir trafik kazasında bu kez kendisi mutlak bir ölümden döndü.  

Acun Ilıcalı, ailesinin peşini bırakmayan bu akıl almaz kaderi anlattı. 19 YAŞINDA EVLENDİM Çok sevdiğim babaanne ve dedemi trafik kazasında yitirdim. Karşıdan karşıya geçiyorlardı. Bir arabanın altında kaldılar. Bu olaydan 4 yıl sonra aynı korkunç kader bu kez anne-babamı buldu. Ben 19 yaşında evlendim. Bir kızım oldu. Kızım henüz 10 aylıktı. Annem ve babamla Bodrum'a tatile gidecektik. Benim son anda işim çıktı, "Siz gidin daha sonra geleceğim" dedim.  

Kızım Banu da onların yanındaydı. Balıkesir'i geçmişler. Babam sakin sakin konvoyu sollarken, bir anda karşısına 180'le gelen bir araç çıkmış ve kafa kafaya çarpışmışlar. Annemle babam orada rahmetli olmuş. Kızım çok ağır yaralanmış. ANNEM ÖLMÜŞTÜR Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gittim. Bir adam duruyor. Adamın yanına gittim. Annemi sordum. 'İlknur Ilıcalı ile görüşmek istiyorum' dedim. Adam bir deftere baktı ve sayfayı çevirdi "Ölmüştür" dedi. 'Ergün Ilıcalı ile görüşmek istiyorum' dedim. "Ölmüştür" dedi. Ben şoktayım ve kızım Banu'yu soramıyorum. Sadece vücudunda 18 kırık vardı. Düşünün o zaman henüz 10 aylıktı. 

KIZIM MUCİZE ÇOCUK Dünyada, bundan daha büyük bir acı olamaz herhalde. Öyle bir acıydı ki, kızımın yaşamasına sevinememiştim bile. Banu'nun o kazadan sağ çıkması gerçekten mucizeydi. Ben o yüzden kızıma "mucize çocuk" derim. Yaşadığı bunalım sonucunda eşim Seda'dan ayrıldım.  

'KOLUMDA 36 DİKİŞ VAR' Ailemi trafik kazasında kaybedip, sonrasında ilk eşimden boşanınca ben de ipler tamamen koptu. Herkesin bir  gün  öleceğini, hayatın anlamsız olduğunu düşünerek ölümden hiç korkmadan yaşamaya başladım. Gidip motosiklet aldım. Sonra büyük bir kaza geçirdim. Bir araba soldan gelip çarptı.  

Arkamda da yakın arkadaşım vardı. O da o kazada vefat etti. Benim ise sol kolum kırıldı. 2  ay  hastanede yattım. 36 dikişli bir ameliyat geçirdim ve koluma platin takıldı. Yani ben de mucize eseri yaşıyorum. 




Kariyeri

1995 yılında bir kot dükkanı açarak ticarete atılmış; fakat iflas etmiştir. Bir arkadaşı vasıtasıyla İlker Yasin'le tanışan Ilıcalı, futbol bilgisiyle onu etkilemeyi başarınca denenmek üzere işe alınmıştır. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı parlamış ve daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine transfer olmuştur. Televole'nin spor magazin programı olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dahilinde dünyayı dolaşmaya başlamıştır.

Ardından bu bölümü 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etmiştir. Bu kapsamda yüz beş ülke gezmiştir. 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurmuştur; Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu olmuştur. Ayrıca Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı? ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca başta Türkiye'deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde stand-up gösterileri yapmıştır; bu gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri mizahi bir dille izleyicilere aktarmıştır. 2013 yılında TV8 adlı kanalı satın almıştır.