Ertuğrul Gazi’yi oynayan engin altan Düzyatan’ın kılıç kullanırken ve yemek yerken sol elini kullanması izleyicilerin dikkatini çekince, önceki gün yayınlanan dizinin ardından en çok konuşulan konu bu oldu. Konuyla ilgili tarih danışmanlarından Prof. Feridun Emecen ‘Solak olup olmadığını kesin olarak bilmiyoruz.Açıkçası şimdiye kadar böyle bir durum da dikkatimizi çekmedi. Oyuncunun kendisinden kaynaklanan bir durum olabilir’ diye konuştu. ‘Kayı-Ertuğrul’un Ocağı’ adlı serinin yazarı Prof. Ahmet Şimşirgil de ‘Böyle bir tarihi kayıt yok’ dedi.

SOLAK OLSA KAYNAKLARDA ‘YESARİ’ DİYE YAZARDI

Konuyla ilgili tarih danışmanlarından Prof. Feridun Emecen "Solak olup olmadığını kesin olarak bilmiyoruz. Açıkçası şimdiye kadar böyle bir durum da dikkatimizi çekmedi. Oyuncunun kendisinden kaynaklanan bir durum olabilir’ diye konuştu. ‘Kayı-Ertuğrul’un Ocağı’ adlı serinin yazarı Prof. Ahmet Şimşirgil de ‘Böyle bir tarihi kayıt yok" dedi.

Kırklareli Üniversitesi Târih Bölümü Öğretim Üyesi Yr. Doç. Dr. Râşit Gündoğdu da “Ertuğrul Gazi’nin solak olsaydı kaynaklarda yesârî diye bahis geçerdi. Osmanlı’da solak olanlar böyle anılırdı.” dedi.

SARAY'DA 'DİRİLİŞ MARŞI'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aliyev’i karşılamak üzere muhafız alayı tören kıtasının önünden geçerken ‘Diriliş Marşı’ adı verilen marş ilk kez çaldı çaldı. Marşın eski Türk marşlarından biri olduğu öğrenildi.Marşın, TRT'de yayınlanan Diriliş dizisinin müziği ile aynı olması dikkat çekti.Bu arada marşın, Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde seçimlerde kullandığı ‘Dombra’ ile benzer olduğu iddia edildi.

Ertuğrul Gazi'nin, bir hikâyenin başlangıç noktasını oluşturduğunu aktaran dizinin senaristlerinden Mehmet Bozdağ, "Tarihin seyrini değiştiren bir avuç kahraman adamın hikayesini izleyicilerle buluşturmaya karar verdik" demişti.