Ahmet Kekeç, isim vermeden "müfteri" olarak nitelediği Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye Doğan Medya Grubu ile Yeni Şafak arasındaki tartışmada neden sustuğunu sordu. Kekeç, "Doğan Medya Grubu’ndan aldığın ‘astronomik telif’in tehlikeye girmesinden mi korkuyorsun?" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 15 Temmuz 2015 tarihli köşe yazısında “PKK’nın karargahlarının Doğan Medya Grubu’na taşındığını” ileri sürmüştü.

Aynı gün Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, bir açıklama yaparak "Anılan şahıs tarafından temsil edilen zihniyet en az terör kadar tehlikeli" dedi.

İddiaları köşesine taşıyan Star yazarı Ahmet Kekeç, “İki grup arasındaki savaşta, haliyle yazarlar ve çalışanlar da topa giriyor ama bir kişi, özellikle bir kişi susuyor” ifadesini kullandı.

Kekeç, isim vermeden Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Doğan Medya Grubu’na ait CNN Türk’te yayınlanan bazı programlara katılan Abdülkadir Selvi’ye seslenerek “Niçin susuyorsun? Doğan Medya Grubu’ndan aldığın “astronomik teklif”in tehlikeye girmesinden mi korkuyorsun” diye sordu.

Kekeç’in Star’daki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Naçizane, iki grup arasındaki savaşta tarafımı seçiyorum ve “Yeni Şafak ne söylüyorsa doğrudur” diyorum.

Bir taraftan da o bir kişiyi gözlemeye devam ediyorum.

Bakalım çıkıp, “Ey Aydın Doğan, senin bu ölçüsüz yayınların kutlu davamıza zarar veriyor” diyecek mi?

Denilebilir ki, “İyi ama o bir kişi medya yazıları yazmıyor ki! Ondan böyle bir şey beklemek haksızlık olmaz mı?”

Ben de başlangıçta böyle düşünüyordum.

Ama o “bir kişi” seçimlerden önce çıkıp “Ben İslam’ın kılıcıyım, haksızlıkları doğrultuyorum” diyerek, kendi mahallesindeki bazı gazeteleri ve yazarları doğradı. Bazılarına da, “Telif pazarlığı yapmak için Başbakanın uçağına biniyorlar” diye iftira attı.

Bu müfteriye soruyorum şimdi:

İcabında medya yazıları da yazdığına göre, neden kılıcını Doğan Medya Grubu canibinde dolaştırmıyorsun? Senin de yazarları arasında bulunduğun Yeni Şafak gazetesi hakkında son derece ağır yazılar yazılıyor.

Niçin susuyorsun?

Doğan Medya Grubu’ndan aldığın “astronomik telif”in tehlikeye girmesinden mi korkuyorsun?