"Enine Boyuna " programı sunucusu Ece Üner, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "Kadının en büyük kariyeri anneliktir" sözüne ve "İslamcı yazar" Nurettin Yıldız'ın "Erkeğin, kadın haber spikerini izlemesi sakıncalıdır" sözlerine sert tepki gösterdi.

"BÖYLELERİNİ DOĞURMAMAK BİZİM ELİMİZDE"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra’yı ziyareti sırasında kadınların annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almaması gerektiğini savunmuştu.

"İslamcı yazar" Nurettin Yıldız, 'Erkeğin, kadın haber spikerini izlemesi sakıncalıdır' diyerek tepki çekmişti. Daha önce de birçok tartışmalı fetvasıyla gündeme gelen Yıldız'ın bu sözlerine Habertürk spikeri Ece Üner tepki gösterdi.

İşte Ece Üner'in o sözleri:

"Bulundukları yerlere kadınlar sayesinde geliyorlar, ilk fırsatta kadınları aşağılıyorlar. Ben sürekli söylüyorum kadın ki doğuran, onu yok etmek her yerden yani yaşam alanından, iş hayatından yok etmek yaşamı yok etmektir.Bide böylelerini doğurmamakta bizim elimizde. Bunları söyleyenleri spikerlik yapmak caiz değildir diyenlere söylüyorum."