Faizsiz ev sahibi yapan kuruluşların reklamlarına ne oldu?

Televizyonlarda çok sık görmeye alıştığımız Eminevim, Birevim, Fuzulev, Finansevim gibi reklamlar aniden neden kesildi? Sebebi ne?

Faizsiz ev sahibi yapan kuruluşların reklamlarına ne oldu?

Yükselen konut kredi faizleri sonrası ev sahibi olmak isteyen bir kesim, tasarrufa dayalı faizsiz sisteme kaydı.

Hızla büyüyen sektörde Eminevim, Birevim, Fuzulev, Finansevim gibi 4 büyük oyuncu pazarı domine ederken, Konya merkezli Hedefevim ve henüz İstanbul bazlı faaliyet gösteren Katılımevim gibi yeni oyuncular da pazara girdi.

Geçen yıl ayda 10 bin, toplamda ise 120 bin konutun bu şekilde satıldığı belirtiliyor. Böylece faizsiz yöntemle satılan konutların genel konut satışları içindeki payı yüzde 2,5'e dayandı.

Pazardan pay kapmak isteyen Fuzelev, Eminevim, Birevim gibi şirketler TV'leri reklama boğdu.

Edinilen bilgilere göre BDDK, TV'lere faizsiz ev sahibi yapan kuruluşların reklamlara son verilmesi için uyarı yazısı gönderdi.

BDDK, reklamları yasaklamasına gerekçe olarak firmalar cirolarının çok üzerinde reklam yapması gösteriliyor. Çok fazla abartılı reklamlar insanların kafalarında soru işaretleri bıraktığı dile getiriliyor.

BDDK'nın yeni düzenlemesine göre bundan sonra firmalar ancak ciroları oranında reklam yayınlatabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.