Instagram, o emojiyi yasakladı!

Instagram, patlıcan emolojisini cinsel organa benzetildiğinden dolayı yasakladı.

Instagram, o emojiyi yasakladı!
 Bu hafta Instagram'da üç yeni filtre ve resimleri "emoji"ler ile "hashtag"leyebilme özelliğini hayata geçirdi. Ancak Instagram, patlıcan emojisini, cinsel organa benzediğinden dolayı dışarıda bıraktı.

Emoji sembolleri, yazı tabanlı iletişimimizde büyük bir yere sahip. İlk olarak Japonya'da ortaya çıkan bu sembollerin popülerliği, Apple'ın 2011 yılında iOS sisteminde standart klavye özelliği olarak eklenmelerinin ardından önemli ölçüde arttı. Ve bu semboller zaman içerisinde farklı anlamlara sahip oldular.

Patlıcan da kullanılan emojiler arasındaydı. Ne var ki, Instagram, resimleri "emoji"ler ile "hashtag"leyebilme özelliğini hayata geçirmesinden kısa süre sonra, patlıdan emojisinin kullanımını yasakladı.

Instagram'ın bu emojiyi kullanımın dışında tutmasının sebebi ise "sürekli olarak toplum ilkelerini bozan içerikler için kullanılması".
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.