Belgede adı geçen televizon kanalları ve radyolar yarından itibaren (13 Kasım 2015) Türksat üzerinden artık yayın yapamayacak. Türksat'ın aldığı bu karardan sornra uyarı yazısı Samanyolu'na gönderildi.

Türksat, Samanyolu grubu altında faaliyet gösteren Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV'nin de aralarında bulunduğu kanallar ile radyoların sözleşleşmesini yenilemedi. STV'ye gönderilen yazıda yarından itibaren uydu yayınlarının kesileceği bildirildi.

Mahkeme TÜRKSAT'a evet demedi

Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki kanalların uydudan indirilme kararıyla ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesi TÜRKSAT'ın talebine onay çıkmadı. Mahkeme taleple ilgili TÜRKSAT'ın savunmasını istedi.

TÜRKSAT'la sözleşmesi devam ettiği halde 'telafisi mümkün olmayan zarara' yol açacağı bilinen uydudan çıkarma kararıyla ilgili mahkeme, TÜRKSAT'ın kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi.

TÜRKSAT'A SÜRE VERİLDİ

6. İdare mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan TÜRKSAT'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor. Konuyla ilgili Samanyolu Haber'e bilgi veren Samanyolu avukatı Fikret Duran, 'mahkemenin istediği savunmayı vermeden çıkarma kararının uygulanması hukuki olmaz' diyerek TÜRKSAT'ın yargıya, kararını izah ederek hukukun çizdiği çerçevede çalışması gerektiğini ifade etti. Keyfi alınabilecek kararların hem ceza davasına, hem de tazminat davasına konu olacağı belirtiliyor.

13 TELEVİZYON VE RADYODA YÜZLERCE GAZETECİ VE BASIN EMEKÇİSİ ÇALIŞIYOR

Yayın Grubu'na bağlı Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ile Türkiye'nin ilk Kürtçe özel televizyonu Dünya TV'nin de aralarında bulunduğu 13 TV ve Radyo TÜRKSAT üzerinden yıllardır milyonlarca kişiye ulaşıyor. TV kanalları ve radyolarda yüzlerce gazeteci ve basın emekçisi çalışıyor. 

Ve Samanyolu uydudan indirildi
15 Kasım 2015

Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki televizyon ve radyo kanallarının Türksat uydusundan indirilmesi kararı bu gece 00.00 itibariyle hayata geçirildi. Türksat'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan yayın grubuna bağlı 5 kanal susturuldu. Mahkemenin Türksat'tan istediği savunma ise beklenmedi.