Halk Oyunları Gruplarına Meyve İkramı

Bu yıl 40.’sı “Mavi Akdeniz Yılı” olarak kutlanan Silifke Uluslar arası Kültür Haftası kapsamında Silifke’ye gelen yabancı halk oyunları gruplarına çilek, erik ve kayısı ikramında bulunuldu.Bulgaristan Sofya-Miladost, Gürcistan Acara-Betlemi,...

Halk Oyunları Gruplarına Meyve İkramı
Bu yıl 40.’sı “Mavi Akdeniz Yılı” olarak kutlanan Silifke Uluslar arası Kültür Haftası kapsamında Silifke’ye gelen yabancı halk oyunları gruplarına çilek, erik ve kayısı ikramında bulunuldu.

Bulgaristan Sofya-Miladost, Gürcistan Acara-Betlemi, Kosova Gilan Albafolk, Romanya Deva, Ukrayna Kiev TarasŞevçenko devlet Akademisi, R.F. Başkurtistan S. Gaskarov Devlet Akademisi, R.F. Dağıstan Devlet Halk dansları gurubu, R.F. Çavuşistan Teley Halkoyunları grup liderleri ve halk oyunlarının temsilcileri Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret ettiler. Silifke Belediyesi Meclis toplantı salonunda konuklarını ağırlayan Başkan Öngel, İlçeye has çilek, erik ve kayısı ikramında bulundu. Meyveleri yiyen Yabancı Halk Oyunları ekipleri, “Silifke insanı çok cana yakın, sıcak, sevecen ve özellikle çok çalışkanlar. Sizleri bizim ülkemizin insanından daha çalışkan bulduk. Silifke’ye, hem de Silifke insanına duyduğumuz hayranlığı gizleyemiyoruz. Özellikle çilek, kayısı ve erik ikramı için teşekkür ediyoruz. Çok lezzetli ve çok kalite meyveleriniz var” diye konuştular.

Kültür Haftası kapsamında Silifke’de bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştirecek olan Halk Oyunları Grupları ilk olarak Silifke Kalesi, Silifke Müzesi ve çeşitli tarihi ve ören yerlerini gezerek yorgunluk atacaklar.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yabancı halk oyunları gruplarını en iyi şekilde ağırladıklarını belirterek, “Kültür Haftamıza katılan Halk oyunları grupları ile kardeşlik ilişkilerimiz her geçen gün daha çok artmaktadır. Ülkeler arası kültürleri en iyi şekilde Kültür Haftamızda yaşatıyoruz. Gruplara Silifke’nin çileği, eriği ve kayısısını ikram ettik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.