Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'Büyük Güneydoğu Anadolu' turnesi kapsamında Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu Osmaniye'de sahneledi.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan’a ait 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu dün saat: 20.00’de Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi’nde sahneledi. Eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz’a, dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu’na, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yapıyor. Oyunda Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Serkan Karagöz ve Hulusi Polat rol alıyor.

Oyunla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Büyük Güneydoğu Anadolu turnesi kapsamında 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu Osmaniye’de sahneledik. Anadolu’nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı bu güzel eserle Osmaniyeli sanatseverlerin karşısına çıkmak, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla hizmet etmek bizleri mutlu etmektedir” dedi.