MUSTAFA KOÇ

MUSTAFA KOÇ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Mustafa Koç, 29 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Vehbi Koç dedesidir. Babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem (Meserretçioğlu)’dur. Ömer Koç (d.1962), Ali Koç (d.1967) adlarında iki kardeşi vardır.

Liseyi 1976 – 1989 yılları arasında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okudu. 1980 – 1984 yılları arasında ABD.de George Washington Üniversitesinde İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına 1984 yılında Tofaş’ta Müşavir olarak başladı. 1986 yılına kadar burada Tofaş Oto A.Ş.Satış Elemanı olarak çalıştı. 1986-1989 yılları arasında ofisa Trading Co. Geneve Satış Müdürü, 1989-1992 yılları arasında Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, 1996 yılında Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı.

Mustafa Koç, ayrıca Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi ve Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu’dur. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktaydı. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu üyesi.

2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem vermekte ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi.

Almanca ve İngilizce bilmekte olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yapmaktaydı.

Mustafa Koç, 15 Şubat 1992 yılında nişanlandılar ve 14 Temmuz 1992 tarihinde Caroline Giraud ile evlendi. Esra (d.1997) ve Aylin (d.2001) adlarında iki kızı var.

Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç 21 OCAK 2016 günü geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Üyelikleri:

İstanbul Sanayi Odası üyesi,
TÜSİAD üyesi,
DEİK üyesi,
Young Presidents Organization (YPO) üyesi,
İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı,
1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi,
East West Institute Üyesi

Mustafa Koç kitapları

Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken
Persenk / Persenk Açıklaması
Karapara
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.