Camdaki Parmak İzlerinden Nasıl Kurtulunur?

Cam ve camdan yapılan eşyalar özellikle de aynalarda ki parmak izlerine tahammül edemeyenlerden misiniz? Ama haklısınız,aynalar ve camlar pırıl pırıl olmalı, öyle değil mi? Peki nasıl yapalım ki güzelim aynalarımız ve camlarımız tam da istediğimiz gibi olsun.

Camdaki Parmak İzlerinden Nasıl Kurtulunur?
Size öyle formüller vereceğiz ki kimyasal temizleyiciler kullanmadan doğal yollarla temizliğin tadını çıkaracaksınız. İşte size bir kaç cam ve ayna temizliği formülü…

Pırıl Pırıl ve Tertemiz Cam ve Aynalar

Yaklaşık 200 ml suya 2-3 yemek kaşığı tebeşir tozu karıştırıp, bu suda ıslatıp sıktığınız bir bezle camlarınızı silin. Kuruduktan sonra kalan tebeşir izini kuru ve yumuşak bir bez ya da kağıtla temizleyin.
Yaklaşık 1 litre su içine 2 yemek kaşığı sirke ile cam ve aynalarınızı silip, kağıt ya da gazete ile kurutun.
Camları silerken 3 litre suya 7 damla kadar gliserin damlatırsanız yağmur sonrası iz ve toz kalmaz!
Yaklaşık 200 ml suya 1 yemek kaşığı sirke ve karbonat koyun. Karıştırarak 1-2 dakika kaynatın ve soğuyunca -sprey gibi sıkabileceğiniz- bir şişeye boşatın. Hazırladığınız bu karışımı ihtiyaç duydukça ayna ve camları temizlemek için kullanın.
Ayna ve camlardaki sinek lekelerinden kurtulmak için soğanı ikiye bölüp, lekeye sürün.
Mat camları temizliğinde ılık sirkeli su kullanın.
Pırıl pırıl ayna ve camlar için bezi çaya batırıp silin. Parmak izlerinden de eser kalmayacaktır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.