Evinizde veya iş yerlerinizde kullandığınız bilgisayarların klavyelerini şu şekilde temizleyebilirsiniz;

Basit Seviye Klavye Temizliği
Klavyeyi en basit temizleme yöntemi bilgisayardan sökülmesi ardından tuşlarının zemine bakacak şekilde çevrilmesi ve arkasına vurulmasıdır. Bu işlem klavye tuşlarınız arasındaki pisliklerin dökülmesini, tuşlar arasındaki çeşitli tüy, kıl ve kırıntılardan kurtulabilmenizi sağlayacaktır.

Orta Seviye Klavye Temizliği
Bu tip bir temizlemede de önceliğiniz klavyenizi bilgisayardan ayırmak olacaktır. Ardından yapacağınız basit seviye temizliğe geçilir. Bu işlemin de tamamlanması ardından şu yolları izleyebilirsiniz;

Kulak Pamuğu Kullanmak:
Bir kulak temizleme pamuğu kullanarak klavyenizin tuşları arasını iyice temizleyebilirsiniz. Pamuğun hafifçe nemlendirilmesi işinizi kolaylaştıracaktır.

Plastik Yüzey Temizleyici Kullanmak: Plastik yüzey temizleyici maddeyi bir mikro fiber beze sıkarak tuşlarınızı iyice silebilirsiniz. Bu yöntemde temizleyici maddenin direkt olarak klavyeye sıkılması tavsiye edilmez. Bu işlem klavyenizin elektronik kartına zarar verebilir.

Köpük Yüzey Temizleyici Kullanmak: Plastik yüzey temizleyici madde kullanımında olduğu gibi mikro fiber bez vasıtasıyla kullanılır. Ancak köpük yüzey temizleyicinin bez üzerine sıkılması ardından, mikro fiber bez sıkıştırılarak köpük bez üzerine dağıtılır. Ardından temizlik gerçekleştirilir. Köpük bir temizleyici olduğundan tuşlar arasında kalacaktır. Kulak temizleme pamuğu yardımıyla fazla gelen köpük klavyeden alınmalıdır.

İleri Seviye Klavye Temizliği
Basit ve orta seviye temizlikleri de içeren ancak daha ayrıntılı bir temizleme yoludur. Bilgisayar donanımı hakkında bilgili olan kişilerce yapılması tavsiye edilir. İlk iki aşamanın gerçekleştirilmesinin ardından zemin üzerine ters yatırılan klavyenin vidaları sökülerek içi açılır.

lektronik kartın bulunduğu alt kapak kenara alınır. Ardından tuşlar ile elektronik kart arasında kalan plastik ped ayrılır. Tuşlar klipslerinden tek tek çıkartılarak temizlenir. Bu işlemde tuşların sırasının karışmaması adına tek tek yapılması tavsiye edilir. Ardından gerekli görülürse plastik ped kuru bir bezle silinir. Klavye montajı tamamlanarak temizlik sonlandırılır.