Elektrikli Formula Geliyor

Formula efsanesi Türkiye'ye geri dönüyor. Ancak bu kez elektrikli araçlarla. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) CEO'su Alejandro Agag, "Halen 9 ülkede 10 şehirde bu organizasyon yapılıyor. İstanbul'u dünyanın başkentlerinden biri olarak görüyoruz ve yarışı düzenlemek istiyoruz" dedi.

Elektrikli Formula Geliyor
İSTANBUL MUHTEŞEM BİR ŞEHİR

Önümüzdeki haftalarda bu konuda Türkiye'de temaslarda bulunacağını belirten Agag, İstanbul muhteşem bir şehir. Özellikle ışığını çok seviyorum. Aklımda İstanbul'da bir rota var. Boğaz'ı düşünüyoruz" dedi.

Agag, şu anda üç kıtada 10 şehirde düzenlenen yarışların sayısını 12'ye, bir sonraki yıl da 14'e çıkarmak istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama Sabah gazetesine açıklama yapan Intercity Rent A Car'ın sahibi Vural Ak, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı için bu organizasyonun çok etkili olabileceğini ifade etti. Ak, Formula E'nin Türkiye'ye gelmesi demek organizasyondan bir hafta öncesinde ve sonrasında şehrin her yerde konuşulması demek. Bu de turizme ve ekonomiye büyük katkı sağlar. " şeklinde konuştu.

SİMGE ROTA

FIA CEO'su Alejandro Agag, İstanbul'a onlarca kez geldiğini ve çok sevdiğini belirterek, yarış güzergâhı için özellikle şehrin simgesi olan bölgelere odaklanacaklarını açıkladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.