Trakyalı öğrencilerin otomobili ödül aldı

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli otomobil, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmadan ödülle döndü

Trakyalı öğrencilerin otomobili ödül aldı
 Üniversitenin Bilgisayar, Makine, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan 16 kişilik 'Pehlivan Team' ekibi 8 aylık tasarım ve 3 aylık üretim aşamasından sonra 'ElekTrak' adı verilen elektrikli bir araç üretti. Pil, koltuk ile lastikler dışında tamamı öğrenciler tarafından üretilen 230 kilogram ağırlığında ve saatte 110 kilometre hıza ulaşabilen araç tüm testleri başarı ile geçti.

TÜBİTAK tarafından 03-09 Ağustos tarihleri arasında İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenen Alternatif Elektrikli Araç Yarışması’nda boy gösteren ElekTrak yoğun ilgi gördü. Farklı üniversitelerden 35 araçla piste çıkan ElekTrak, 30 turu başarı ile tamamlayarak ilk 9 araç arasına girmeyi başardı.



TASARIM ÖDÜLÜ KAZANDI
Yarışmayı 6. sırada tamamlayan Pehlivan Team otomobil, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da ilgisini çekti. Bakan’ın direksiyonuna geçerek fotoğraf verdiği araç, jüri tarafından Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Trakya Üniversitesi öğrencileri geçen yıl da 'Pehlivan' adını verdikleri güneş enerjili bir araç üreterek TÜBİTAK yarışmasına katılmış, yarışmada üçüncülük ve Kurul Özel Ödülü’nü alarak Edirne’ye dönmüştü.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.