GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, muhalefetin  'çatı aday'ı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 55 dolayında oy alacağı yönündeki iddiasını değerlendirirken, "Çok utopik, hayal bir iddia olarak görüyorum" dedi.
Rize Valiliği’nde gerçekleştirilen 'Lojistik Üs' konulu toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Hayati Yazıcı'ya bir gazeteci, "Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 55 dolayında oy alacağı yönünde iddiada bulundu. Genel seçim ve referandumda alınan oy oranları dikkate alındığında siz bu iddiayı ne kadar gerçekçi görüyorsunuz?" sorusunu sordu. Bakan Yazıcı, soruyu şöyle yanıtladı:
"Çok utopik, hayal bir iddia olarak görüyorum. Vatandaşın oyu kimsenin cebinde değildir. Bizim milletimiz feraset sahibidir, basiretlidir. Tabiri caizse, pire için yorgan yakmaz. Geleceğine, vizyonu, ufku ve referansları olana bakar. İnsanlara hizmet etmek için karşısına çıkan insanın referansına, müktesebatına bakar. Ülkeye ne sağladı, bunlara bakar. Bunu söylerken diğer adaylara ilişkin bir değerlendirme yapmıyorum ama görünen algıları dile getirmeye çalışıyorum."
Yazıcı, daha sonra basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.