Başbakan Erdoğan: Monşeri Muhatap Almıyorum

Ali Ekber ŞEN- Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE- Çağlar ÖZTÜRK/MERSİN, () -CUMHURBAŞKANI adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek,...

Başbakan Erdoğan: Monşeri Muhatap Almıyorum

Ali Ekber ŞEN- Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE- Çağlar ÖZTÜRK/MERSİN, () -CUMHURBAŞKANI adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, "Bu monşerin yalanının, iftirasının peşinde koşacak değilim. Zaten kendisini muhatap almıyorum" dedi.
Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ana uçağı ile Adana Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık otobüsüyle Mersin'e gitti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun da eşlik ettiği Erdoğan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki miting alanına geçti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, 12 yıllık iktidarı döneminde 81 vilayeti gezdiğini, bazılarına 20 kez gittiğini, 100'e yakın ülkeye gittiğini, 300'ün üzerinde resmi temasta bulunduğunu anlattı.
Türkiye'yi güçlü, öncü bir ülke yapmak için gece gündüz çalıştığını belirten Erdoğan, bakanların ve partisinin de bu şekilde çalıştığını vurguladı. Muhalefet partilerinin genel başkanlarının kaç kez Mersin'e geldiğini soran Erdoğan, "Çok mu işleri vardı? Onlar bizim kadar yoğun değil, sırtlarında yumurta küfesi yok, onların icraat gibi, hizmet gibi dertleri yok. Allah aşkına Mersin'e kaç kez geldiler, dertlerinizi kaç kez paylaştılar. Biz farklıyız her zaman farklı olduk" diye konuştu.
DÜRÜST ADAY BULAMADILAR
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı adaylarının sıfatlarını saydığını da belirten Erdoğan şöyle konuştu:
"Dürüst olacakmış, yalan söylemeyecekmiş, hırsızlık yapmamış olacakmış. Bu sınıflara haiz bir adayı kendi içlerinde bulamadılar. Kendileri de dahil. Bu sıfatlara haizdiniz de niye siz aday olmadınız da monşeri ithal ettiniz. Bu monşer 'Ben hiç bir partinin mensubu değilim' diyor. Buna inanıyor musunuz? Ben herhangi bir siyasi partinin mensubu değilim demek, siyasete saygısızlıktır. Siyaset insan yönetme sanatıdır. Çankaya Köşkü'ne çıkacaksın, çıkabilirsen bizim siyasetle ilgim yok diyorsun. MHP içinde Cumhurbaşkanlığına aday olabilecek bir cesur yürek yok mu? Geçmişte bir tane oldu kendi arkadaşları dövdü. Bahçeli buna ses çıkartmadı. Talimatlara boyun eğdi, kendine verilen emri yerine getirdi. Kendisine dayatılan adayın arkasına saklandı."
MONŞER 1 AYDA YALANCI OLDU
Türkmenlere yardım etmedikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını da belirten Erdoğan konuşmasında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu:
"Biz Suriye'deki mazlumlarla ilgileniyoruz diye muhalefet rahatsız oluyor. Irak ile Filistin ile Gazze ile ilgilendiğimiz için sesimizi yükselttiğimiz için bundan rahatsız oluyorlar. Şimdi çıkmışlar CHP, MHP ve monşer; biz sadece Arap halklarına destek veriyormuşuz. Türkmenleri unutuyormuşuz. Bu ırkçılıktır, elinize yüzüne dursun mazlumun rengi olur mu? Mazlumun dininin, mezhebinin, derisinin renginin ne önemi var. Bunlar deve kuşu gibi başlarını kuma gömmüşler kendileri karanlık içinde kalmışlar dünyayı da karanlık sanıyorlar. Dünyadaki tüm mazlumları unutmuyoruz. İstihbarat teşkilatımızın TIR'ları giderken savcısıyla güvenlik güçleriyle birlikte el koymaya çalıştılar, kanunsuz bir işlem yaptılar. Bu kanunsuz işleri savunan dalkavuk yandaş paralel medya var. Çünkü onlar Türkmen kardeşlerimize yardım gitmesini istemiyor.  Buna rağmen gönderdik. Türkmen kardeşlerimize manen ve madden desteklemeye devem ediyoruz. MHP'nin içindeki milletvekilleri neler yaptığımızı çok iyi biliyorlar, ama samimi davranmıyorlar.
Bülent Ecevit, İsrail'in Cenin katliamına soykırım dediği için 15 gün içinde 4 kez özür dilemek zorunda kaldı. Şimdi, özür dileyen Türkiye değil, özür dileten bir Türkiye var. CHP ve MHP'nin monşer adayı partilerine uyum sağladı. Sahaya çıkalı 1 ay oldu yalanın iftiranın bini bin para. Bu monşerin yalanlarının iftiralarının peşine düşecek değilim, kendisini muhatap almıyorum. Gazze'de hiç bir şey yapmıyor, Türkmenlere bakmıyor diyor. İsrail zulmüne çanak tutuyor. Partisi CHP ve MHP gibi ırkçılık yapıyor. 2 dönem Genel Sekreterlik yaptı, geride ismini bile bırakamadı. Türkiye'de İsrail zulmünü ses çıkartmayacak böyle bir Cumhurbaşkanı istiyorlar."

FOTOĞRAFLI 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.