ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Şeyh uçmaz, mürit uçurur diye bir laf var. Sayın İhsanoğlu’da ithal geldiği için içerde kimler iyi mürit, kimler kötü mürit bilmez” dedi.
Memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde partisi tarafından düzenlenen programa katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek, CHP ve MHP’yi eleştirdi. Bakan Bozdağ, "Şimdi iki parti bir araya geldi diyorlar. Bana göre iki parti değil iki genel başkan bir araya geldi ve bir isim açıkladılar. Bu isim MHP’ye gönül vermişlerin adayı değil, CHP’ye oy vermiş insanlarında adayı değil. Çok net söylüyorum; Bana göre adayları değil. Neden Türkiye’ye kimi cumhurbaşkanı adayı olarak gösterelim diye müzakere yapılırken, Allah için soruyorum Bahçeliye’de, Kılıçdaroğlu’na da MHP oy vermiş teşkilatlarda, parlamentoda bulunan MHP’lilerden herhangi biri biz Ekmeleddin İhsanoğlu diye biri var onu cumhurbaşkanı adayı yapalım diye bir defa olsun zikrettiler mi. Emin olun etmemiştir. CHP oy vermiş milyonlarca insan ve partide herhangi birisi bir defa olsun Ekmeleddin beyi aday yapalım diye söylediler mi, söylemediler mi? Emin olun söylemediler. Emin olun adını bile doğru düzgün telaffuz edemiyorlardı. Bilmiyorlardı ki. Biz nereden öğrendik ismi; sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi ziyaret edip çıkarken söyledi. Herkes gibi MHP’liler de CHP’liler de öyle öğrendi" dedi.
İHSANOĞLU’NU PENSİLVANYA MI TAVSİYE ETTİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İhsanoğlu ismini CHP ve MHP’ye kim tavsiye etti diye sorup şunları söyledi: "Bu ismi Bahçeli’ye, Kılıçdaroğlu’na kim tavsiye etti? Bazı cemaat çevreleri mi tavsiye etti. Yoksa Pensilvanya mı? Yoksa bizim bilmediğimiz başka karanlık odakları var onlar mı? Kim tavsiye etti acaba?"
OTURMUŞ LİDER PARLATIYORLAR
Seçim kampanyalarına da değinen Bakan Bozdağ, "Şimdi anket yapıyorlar televizyonlarda oturmuş konuşuyorlar. Lider parlatıyorlar. Ekmeleddin Bey'i parlatıyorlar. İstediğiniz kadar televizyonlarda konuşun. İstediğiniz kadar anket yapın. Beyhude bu parlamaz, parlatılmaz, millet parlatacağını parlatmıştır. 12 yıldır Türkiye’nin semalarında Tayyip Erdoğan’ı bu millet parlatıyor. Milletin parlatmadığını, parlatamadığını Ankara, medya, anketler asla parlatamaz. Ama bunlar onu da anlamaz. 'Şeyh uçmaz, mürit uçurur' diye bir laf var. Sayın İhsanloğlu’da ithal geldiği için içerde kimler iyi mürit, kimler kötü mürit bilmez tabi. CHP’lilerin uçurduğu hiçbir şey yok bugüne kadar. Nerden tuttularsa kuruttular. Eğer uçursaydılar Kılıçdaroğlu’nu başbakan yaparlardı. Eğer uçursaydılar Bahçeli'yi başbakan yaparlardı. Ama uçuramadılar, hiç uçuramazlar” diye konuştu.