Destici: Alperen Ocakları Başkanı Görevinden Alınmıştır

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerinden dolayı kendisini eleştiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün...

Destici: Alperen Ocakları Başkanı Görevinden Alınmıştır

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerinden dolayı kendisini eleştiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün görevinden alındığını açıkladı. Destici, Menderes ve Özal üzerinden siyaset yapan Başbakan Erdoğan'ın şimdi de Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmaya başladığını öne sürdü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'deki Salon Lidya Park'ta partisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Destici, yaptıkları istişareler sonucunda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

BAŞBAKAN, YAZICIOĞLU ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA BAŞLADI

Destici, bu karar açıklandıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yönelik tavrının değiştiğini ve kendilerini Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyasetle yapmakla suçladığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Demokrasilerde herkesin ilk önce yapması gereken karşısındakinin fikrine ve görüşüne saygı duymasıdır. Burada biz aynı üslubu kullanmadık ve kullanmayacağız. Ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sayın başbakanla hep heyetler halinde görüşüldü. Mesela en yakını, en son cumhurbaşkanlığı için bizi ziyaretinde iki saate yakın bir süre görüştük. Bunun 45 dakikası minimum en az rahmetli Muhsin başkanımızın şahadet sürecinde gelinen noktaydı. Kendisine bütün hadiseleri çıplak dille anlattık. Bütün bunlar ortadayken başbakanın çıkıp işte 'Yüzümüze karşı bir şey söylemiyorlar ama meydanlarda işte 5 yıldır bu hadisenin aydınlatılmaması noktasında bizi suçluyorlar' sözü ben gerçekten pes doğrusu diyorum. Başka hiçbir şey söyleyemiyorum. Ki biz her görüşmede söylememize rağmen, aslında konuşmamıza rağmen velev ki söylememiş olsak sen bu ülkenin başbakanısın. Sen değimlisin 'Fırat'ın kenarından bir kuzuyu kurt kapsa onun da sorumlusu benim' diyen sen değimlisin. 5 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve arkadaşlarımızın şahadet süreci aydınlatılamadı. Biz de diyoruz ki hükümet sensin aydınlat diyoruz. Neyse ortaya çıkart diyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden bizi siyaset yapmakla suçluyor. Muhsin Yazıcıoğlu bu partinin kurucusu. Buradaki insanların pek çoğu Muhsin Yazıcıoğlu için bu partiye geldi, biz de öyle ona inandığımız için, bizim liderimizdi. Sen Menderes'in üzerinden hala siyaset yapıyorsun. Senin geleneğinle hiç ilgisi yok. Rahmetli Özal üzerinden siyaset yapıyorsun. Muhis Yazıcıoğlu üzerinden de yapmaya başladı şimdi. Bizim bu kararımızı anlamakta güçlük çektiğini söylüyor. Valla biz de şunu anlamakta güçlük çekiyoruz. 5 senedir bu hadise niye aydınlatılmıyor? Türkiye'nin bir bölgesi nasıl fiili olarak özerk bir duruma geldi? Nasıl PKK ile el sıkışılıyor müzakere ediliyor? Bu millete yeni anayasa sözü vardı niye yapılmadı? Niye bir gün sonrası öngörülüp de o Musul'daki 49 tane başkonsolos başta olmak üzere vatandaşlarımız İŞİD'in eline terk edildi? Yani birlerce olumsuz şeyi peş peşe böyle sıralayabiliriz."

O DA BİZİM KARARIMIZA SAYGILI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için verdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararına saygı gösterilmesini isteyen Desticioğulu, "Bu kararımızı biz kendi kurullarımızda verdik. Onlar nasıl, başbakan aday olurken ne yaptı? Kendi milletvekilleri, kendi belediye başkanları, kendi ilçe başkanlarını topladı, kararını verdi. Biz onun kararına saygılıyız, o da bizim kararımıza saygılı olacak" dedi.

KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Bir gazetecinin, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün, İhsanoğlu'na destek verilmesi konusunda kendisini eleştirdiğini belirtmesi üzerine Destici Tüzün'ün görevinden alındığını açıklayarak şunları söyledi:

"Büyük Birlik Partisi, Büyük Birlik hareketi bir karar vermiştir. Bütün kurumlarıyla bu kararı vermiştir. Eskişehir Alperen Ocakları Başkanımız burada, hemen illerdeki Alperen Ocakları Başkanlarının tamamı bu kararın yanındadır. Dolayısıyla biz bir karar verdik. Bütün kurumlarımızla birlikte.Kararımızın arkasındayız ve sonuna kadar da bu kararımızın arkasında duracağız. Her partinin içerisinde farklı sesler olabilir. Ama bu istişareyle aldığımız bir karardır. Ve dolayısıyla istişarenin de şöyle bir kuralı vardır biliyorsunuz. Herkes görüşünü söyler ama alınan karara herkes sadık kalır. Dolayısıyla da istişareye herkes uyacak.  Bütün arkadaşlarımız görüşlerini söyleyebilirler. Biz Türkiye'nin en demokratik siyasi partiyiz. Herkes görüşünü söyleyecek. Ama alınan istişare kararına da herkes uyacak. Alperen Ocakları Başkanı bugün itibaren görevinden alınmıştır, dolayısıyla da artık görevinde değildir. Aslında geçen hafta bu konu kendisine iletilmişti, ama tabi ki bu bizim iç meselemiz."

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.