Erdoğan: İsrail'in Yaptıklarını, İnsan Olarak Neyle İzah Edeceğiz

CUMHURBAŞKANI Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde, partisinin dış ilişkiler başkanlığınca düzenlenen 7. geleneksel büyükelçiler iftarına katıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik...

Erdoğan: İsrail'in Yaptıklarını, İnsan Olarak Neyle İzah Edeceğiz

CUMHURBAŞKANI Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde, partisinin dış ilişkiler başkanlığınca düzenlenen 7. geleneksel büyükelçiler iftarına katıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında konuşan Erdoğan, İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım neyle izah edeceğiz" dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. geleneksel büyükelçiler iftarında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi. Saldırıların ardından verilen kayıplar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Bugün itibarıyla elime gelmiş kesin rakamlar var. Bin 400 yaralı, 194 ölü, bin 470 İsrail'in vurduğu hedef. Yıkılan ev sayısı 660, zarar gören ev 12 bin 600, vurulan cami 19, yıkılan cami yine 19. Zarar gören okul 33, zarar gören tıp merkezi 6. Kim yapıyor bunları? İsrail. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım neyle izah edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞBAKANI SEVİLMEZ, TABİİ SEVİLMEZ"

Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin dünya barışı hakkında görevini yerine getiremediğini savunan Başbakan Erdoğan, "Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım. BM Güvenlik Konseyine bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz" dedi.

"BU KONUDA BİZ DE ALDANDIK, BU BİR ÖZELEŞTİRİDİR"

Recep Tayyip Erdoğan cemaati kastederek, bu konuda yanıldıklarını belirtirken, şunları söyledi:

"Pensilvanya örgütü adını verdiğimiz bu yapılanma dünyanın birçok ülkesinde siz değerli büyükelçilerin de ülkesinde faaaliyet gösteriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Faaliyetlerini eğitim ve insani yardım görüntüsü altında sürdüren bu örgüt, gerek Türkiye'de gerek faaliyet gösterdiği kimi ülkelerde devlet ve siyaset üzerinde etkili olma hedefini güdüyor. Bu konuda gerçekten biz de aldandık bunu açıkça itiraf ediyorum. Bu bir özeleştiridir."

Erdoğan konuşmasının ardından salon kapısında geçerek, katılımcıları, tek tek tokalaşarak uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.