12'inci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Subayevler'deki konutundan ayrılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Erdoğan TBMM'de A Tipi törenle karşılandı.  Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten mazbatasını aldı. 
Mazbatasını alan Erdoğan, kürsüye gelerek yemin etti. 

Erdoğan Anayasa'nın 103. maddesine göre şu şekilde andiçti: 

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”


101 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Türkiye'nin değişik illerinde 101 pare top atışı yapıldı ve makam aracına da cumhurbaşkanlığı forsu takıldı.

ANITKABİR'E ZİYARET

Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra Çankaya Köşkü'nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görevi devralacak. Erdoğan, vereceği resepsiyonda davetlileri ağırlayacak. Akşam 22.00'da ise AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.