- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, imam hatip mezunlarının üniversiteye girmesi önündeki engelleri, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kkaldırdığını söyledi.
Burdur'u ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği 12'nci pilav gününe katıldı. Burdur Valisi Hasan Kürklü, Milletvekili Bayram Özçelik, Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya'nın da katıldığı pilav gününde Bakan Eroğlu, imam hatip mezunlarının üniversiteye girmesi önünde engeller konulduğunu, ancak cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunların hepsini aştığını söyledi.
Bakan Eroğlu, 4+4+4 sistemi ile imam hatiplerin önünün açıldığını belirterek şöyle konuştu:
"Bu milletin arzusuydu. Milletin arzusuna karşı gelmek ne derece doğru. Bir talebenin iyi yetişmesi için ona çok iyi fiziki imkanlar sağlamak lazım. Devlet bunu her halükarda sağlıyor. Milli Eğitim'in bütçesi 7 milyar TL iken, bu sene 70 milyar TL'ye yükselttik. Çünkü eğitime çok büyük önem veriyoruz. Gelecek nesilleri iyi yetiştirmemiz lazım. Bu nesiller geleceğin teminatı. Onları dört dörtlük yetiştirmemiz lazım."
Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti Burdur İl Başkanlığı'na geçerek, burada partililerle bir araya geldi. Eroğlu, ardından AK Parti Burdur İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özboyacı'nın babası İsmail Özboyacı'nın Ulu Cami'de kılınan cenaze namazına katıldı ve Özboyacı'ya başsağlığı dileğinde bulundu.