Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşanan tepki gösterilerinin esasında bir öfke patlaması olduğunu düşündüğünü söyledi.

Aynı zamanda Türk Eğitim-Sen genel başkanlığı görevini de yürüten İsmail Koncuk, Konya’nın Beyşehir ilçesinde Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği’nin bir düğün salonunda düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Gezi Parkı dolayısıyla İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşanan tepki gösterilerine değinen Koncuk, “Bu yaşananların esasında bir öfke patlaması olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de bir polis devleti oluşturuluyor” dedi.

Türkiye’de ileri demokrasi nutukları atılırken, diğer yandan insan haklarından bahsedilirken esasen ileri demokrasi ile alakası olmayan bir polis devletinin fiilen oluşturulmak istendiğini öne süren Koncuk, “Hangi sebeple olursa olsun insanlarımızın demokratik tepkilerine hükümetlerin, siyasi iktidarların saygı duyması lazım. Hani çok sıklıkla duyuyorsunuz, bu orantısız güç kullanma meselesini; işte dünkü olaylarda bir vatandaşımızın öldüğüne dair haberler de geliyor. Gerçi İçişleri Bakanı Muammer Güler yalanladı, ölen olmadığını söyledi. Ama tam emin değiliz bundan. Tepkiler azalsın diye böyle bir açıklama yapılmış olabilir. Ben İstanbul Valisini kınıyorum, İstanbul emniyet müdürünü kınıyorum” diye konuştu.

Eyleme katılan insanların siyasi görüşünün farklı olabileceğini, dünya görüşünün de kendilerinden farkı olabileceğini vurgulayan Koncuk, demokratik tepkilerini ortaya koyan insanlara zulmedilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Koncuk açıklamasına şöyle devam etti:

“Bir yandan PKK terör örgütünü kardeş ilan edeceksiniz, bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu ülkeye ihanet eden insanları bağrınıza basacaksınız diğer yandan hangi sebeple olursa olsun, demokratik tepkilerini koyan insanlara adeta zulmedeceksiniz, bunu kabul etmek mümkün değil. İktidarın ayağı yere basmalı, iktidar gerçek anlamda demokrasiyi sindiren bir iktidar olmak zorundadır. İktidar şımarık bir iktidar anlayışıyla davranıyor, kendisi gibi düşünmeyenlere kendi yaptıklarını onaylamayanlara neredeyse hayat hakkı tanımayan bir iktidar anlayışı var. Bu anlayışı, milletimiz adına, demokrasimiz adına şiddetle kınıyorum.”