Kılıçdaroğlu: Tek İstediğim Tarafsız Birinin Cumhurbaşkanı Olması

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek istediğim bayrağına sahip çıkan, tek istediğim geçmişi temiz olan, tek istediğim bütün vatandaşlarına eşit mesafede olan, tek istediğim tarafsız birisinin...

Kılıçdaroğlu: Tek İstediğim Tarafsız Birinin Cumhurbaşkanı Olması

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek istediğim bayrağına sahip çıkan, tek istediğim geçmişi temiz olan, tek istediğim bütün vatandaşlarına eşit mesafede olan, tek istediğim tarafsız birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasıdır. Bunu yaptığınız gün demokrasiyi güçlendirmiş olacağız" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Belediyesi'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlediği Yaz Şenlikleri'ne katıldı, yağlı pehlivan güreşlerini izledi. Havayoluyla kente gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, deniz seviyesinden 1450 metre yükseğe kurulu Feslikan Yaylası'ndaki şenlik alanına karayoluyla gitti. Şenlik alanına girişte yoğun ilgiyle karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, alanda bekleyen yüzlerce kişiyi selamladı.
PEHLİVANLARLA PARMAK TOKASI YAPTI
Karşılaşma için hazırlanan pehlivanlarla 'Parmak tokası' yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 653'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Fatih Atlı ve Kırkpınar ikincisi İsmail Balaban'ın da mücadele ettiği başpehlivanlık müsabakalarının kura çekimine eşlik etti, pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'da oturan amcasının oğlu Bülent Uğur Karabulut ile de sohbet etti.
SPOR CENTİLMENCE YAPILAN BİR YARIŞTIR
Burada konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Kırkpınar güreşlerini takip ettiğini ancak, Feslikan'a ilk kez geldiğini aktardı. Ata sporunu yaşatan güreşçilere başarı dileyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Hepsine saygılı, sevgili, dostça, huzur içinde, barış içinde samimi bir yarış diliyorum. Eğer bu yarışı sağlıklı gerçekleştirebilirsek emin olun Türk siyasi tarihine de büyük katkılarda bulunacağız. Çünkü şundan eminim spor centilmence yapılan bir yarıştır ve bu yarışı yapacak olan bütün sporculara en içten selam, saygılarımı sunuyorum."
"SANDIĞA GİDERSENİZ DEMOKRASİMİZ GÜÇLENECEK"
Geçen 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kılıçdaroğlu, "Görüşü, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün yurttaşlarıma yaptığım bir ortak çağrı var; ayın 10'unda sandığa gidiniz ve oyunuzu kullanınız, demokrasiye katkıda bulununuz. Eğer sandığa giderseniz demokrasimiz güçlenecektir, çok daha güzel bir Türkiye'yi el birliğiyle ayağa kaldırmış olacağız" diye konuştu.
"TARAFSIZ BİRİ CUMHURBAŞKANI OLSUN İSTİYORUM"
Cumhurbaşkanlığı makamının çok önemli olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"O makam bayrağımızı, ülkemizi temsil eder. Şunu söylüyor şair; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. O zaman geliniz bayrağımızı yüceltecek olan bilge, dürüst, namuslu bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım. En büyük arzum bu. Size şu veya bu aday yönünden hiçbir telkinde bulunmuyorum. Tek istediğim bayrağına sahip çıkan, tek istediğim geçmişi temiz olan, tek istediğim bütün vatandaşlarına eşit mesafede olan, tek istediğim tarafsız birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasıdır. Bunu yaptığınız gün demokrasiyi güçlendirmiş olacağız. Bir selam var onu size de aktarmak istiyorum, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun size selam ve saygıları var. Bunu aktarmayı da bir görev biliyorum."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şenlik alanından ayrıldıktan sonra Hatay'a gitmek için havalimanına doğru yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.