Selvi kaynağına sordu: Suriye'ye mi giriyoruz

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale iddialarına ilişkin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgileri aktardı.

Selvi kaynağına sordu: Suriye'ye mi giriyoruz
Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye Suriye'ye girecek iddialarının perde arkasını araştırdı. Güvenilir kaynaklardan bilgi aldığını söyleyen Selvi, "Galiba giriyoruz ama tampon bölge oluşturmak için" diye yazdı.

Selvi ayrıca Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa edeceği yönündeki iddiaları da yine kaynaklarından edindiği bilgi ile yalanladı.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ
Suriye ile savaşa mı giriyoruz? Hayır. IŞİD'le savaşa mı giriyoruz? Hayır. Suriye'ye mi giriyoruz. Galiba evet. Peki ne yapacağız? Tampon bölge oluşturacağız.

TSK'NIN HAREKAT PLANI HAZIR
110 kilometre uzunluğundaki tampon bölge için TSK'nın bir Harekat Planı var mı? Harekat Planı var. Daha önce hazırlanan Harekat Planları, hükümetten alınan yazılı direktif üzerine güncellenerek Genelkurmay'dan Kuvvet Komutanlıklarına gönderilmiş. Suriye'yle faaliyetlerden sorumlu olan 2'nci Ordu Komutanlığı'nda Harekat Planları güncellendi. Tabur seviyesine kadar Harekat Planları'nın güncellendiği belirtiliyor. Tehdidin büyüklüğüne göre silah, harp araç ve gereçleri yenileniyor. Şimdilik ek bir askeri takviye düşünülmüyor. Ama hiçbir planlama ilk baştaki gibi cereyan etmiyor o nedenle asker takviyesi seçeneği açık tutuluyor.

ABD FAKTÖRÜ ÖNEMLİ
Burada ABD faktörünü gözardı etmemek lazım. Bakalım IŞİD'le mücadelenin liderliğini yürüten ABD, tampon bölge konusunda sorun çıkaracak mı yoksa anlayış mı gösterecek?

SINIRI GEÇMEMEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR
Bunu test etmiş olacağız. Türk askeri sınırın ötesine geçecek mi sorusuna tekrar dönecek olursak, cevap şu: ''Keşke imkan olsa da sınırın öte tarafına geçmesek. Ama şartlara baktığımızda bu pek mümkün gözükmüyor''




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.