2012 yılında çalışmalarına başlayan Aksaray Enerji, sektördeki kısa geçmişine rağmen adından sıklıkla söz ettiren bir kurum oldu. Ar-Ge çalışmaları ile hızını her geçen gün arttıran Aksaray Enerji yeni dönem güneş enerjisi santrali projelerine odaklandı.

Hizmet çeşitliliğini ve kalitesini müşteri beklentilerinin üzerine taşıyan şirket, Ar-Ge yatırımlarına da devam ediyor. Aynı kurumda çalışan iki arkadaşın sektördeki bilgi ve deneyimleri üzerine kurulan Aksaray Enerji, bugün geniş bir mühendis kadrosu ile çalışmalarına devam ediyor. Sektördeki müşteri memnuniyeti kavramına yeni bir boyut kazandırdık diyen şirketin kurucu ortakları Mehmet Ali SEVİNÇ ve Ömer EKİNCİ ile Aksaray Enerji’ yi ve çalışmalarını konuştuk.



Faaliyet alanlarınızdan bahsedebilir misiniz?
Şu anda Aksaray Enerji’ nin ana faaliyet konularını Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Arıza Bakım Onarım (AOB) Hizmet işi, Elektrik Tesis Taahhüt Yapım İşleri, Güneş Enerji Santrallerinde anahtar teslim(EPC) proje çözümlerinden oluşmaktadır.

AOB hizmet işi, Bölgelerimizde 186 elektrik arıza ihbar hattına bildirilen elektrik arızalarının giderme işidir. Yani Orta Gerilim (OG) sistemleri ve bu sistemlere bağlı Alçak Gerilim (AG) sistemlerinden oluşan elektrik arızalarının her türlü arıza bakım ve onarımını yapıyoruz.



6 bölgede çalışmalarımız devam ediyor
Şu an 6 bölge de Arıza Onarım Bakım Hizmet işlerimiz devam ediyor. Baktığımız bölgelerde eski yıllara oranla elektrik kesintileri daha az oluyor. AOB Hizmet işinden sonra da elektrik taahhüt işine girdik, kamu ihalelerine girerek birçok projeyi başarı ile sonuçlandırdık.

2014 yılı başında da yenilenebilir enerji sistemlerinden güneş enerji sektörüne adım attık. Güneş enerjisinden elektrik üretimi, tedarik kurulum, devreye alma ve bakım işleri faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bu alanda da taahhüt işlerimizde olduğu gibi birçok kamu ihalesini kazandık.

BİRÇOK PROJEYİ BAŞARI İLE TESLİM ETTİK, ETMEYE DE DEVAM EDİYORUZ
2014 yılında Aksaray İl Özel İdaresi tarafından yapılan yedi köyün içme suyunun elektrik ihtiyacının Güneş Enerjisi Santralinden (GES) karşılanması amacıyla yapılan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklen ihaleyi kazanarak, 125 kWp’ lik GES yapım işini teslim ettik. Isparta’da Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü’nün 180 kWp’lık güneş enerjisi ihalesini de kazandık. Bu ihalenin yapımı da büyük bir hızla devam ediyor.

Yine 2014 yılı içerisinde Afyonkarahisar Belediyesi’ nin yaptığı bir ihalede Afyonkarahisar şehir merkezinin içme suyunun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak 500 kWp’ lik GES ihalesini de kazanarak sözleşmelerini imzaladık. Ayrıca 2014 yılı sonlarına doğru Türk Standartları Enstitüsünün(TSE) Gebze kampüsünde 1 MWp GES tesis ihalesi oldu, bu ihalenin de sözleşmesini imzaladık. 2015 yılı ilk çeyreğinde bu projeleri de bitirmeyi planlıyoruz.



"Güneş Enerji Santrallerinde adı güvenle anılan bir EPC firması olmayı hedefliyoruz"
Çalıştığımız müşterilerimize verdiğimiz kaliteli hizmetlerle, iş ilişkilerimizi kalıcı çözüm ortaklığına dönüştürerek, bölgenin ve sektörün lider firmalarından biri olmayı planlıyoruz. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak, ürün ve hizmet çeşitliliğini arttırmak kendimizi sürekli yenileyerek, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda sektörde öncü firma olmayı hedefliyoruz.

"Kaliteli hizmet ve değer yaratıyoruz "
Her zaman gelişime ve değişime açık bir yapıya sahip olduk ve sektörü bilen profesyonel bir ekipten oluşuyoruz. Bu da bize her projede başarı ve kaliteli hizmeti getirmektedir.

Müşterilerimizden almış olduğumuz geri dönüşler bizlerin bu sektörde olan çalışma azmini olumlu yönde etkilemektedir. TSE Hizmet Yeterlilik, İSO Kalite Yönetimi Belgelerini de alarak mühendislik bilgi ve birikimimizi bir üst kademeye çıkarmış olduk.

Web: www.aksarayenerji.com.tr
Telefon: 382 213 25 95