Ali Fuat Gürle; Bebek Mobilyasında Avrupa Lideri Olacağız

Modüler bebek odası alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Meltem Bebek ve Genç Odası şık, konforlu ama herşeyden önce sağlıklı bebek odası mobilyaları üretiyor.

Ali Fuat Gürle; Bebek Mobilyasında Avrupa Lideri Olacağız

2010 yılında, Türkiye’de sektöründe ilk ve tek tam otomatik boya hattını kuran Meltem Bebek ve Genç Odası Genel Müdürü Ali Fuat Gürle ile yeni yatırımlarını ve hedeflerini konuştuk.

 
o   Sektöre nasıl başladınız?

1975 yılında çırak olarak başladığım sektöre 1985 yılında koltuk üretimiyle devam ettim. Gündüz çalışıp gece tahsilime devam ettim. Imkansızlıklardan dolayı uzun sure tek başıma bu yolda mücadele verdim.  2002 yılında bebek ,çocuk ve genç odası üretimine başlayarak yolumuza devam ettik.

 o   Şuan sektörün neresindesiniz?

Şuan 500’ü aşkın personelimiz ile sağlıklı hammaddeler, sağlıklı teknolojiler kullanarak, 55 adet bayimiz ile tüketiciye hizmet vermekteyiz. Bu yıl içinde 8 il’de daha Meltem showroom açtık. Yakın zamanda Antalya ve Şanlıurfa mağazalarımızla da hizmet vermeye başlayacağız. 2011 yılından buyana konsept mağazacılık anlayışımız devam etmektedir. Tüketici hangi Meltem showroom’a giderse gitsin halıdan,aydınlatmaya, perdeden duvar kağıdına kadar aynı konsept uygulama ile karşılaşır.


 o   Yurtdışı çalışmalarınızdan bahsedermisiniz?

Yurt dışındaki ilk konsept mağazamızı mayıs ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtık. Şuan Azerbaycan’ın alanında en büyük mağazası konumunda. Sırada Almanya, Hollanda ve Belçika var. Aynı zamanda ürünlerimizin %20 ile %25 arasını ihraç etmekteyiz. Bu başarımız 2012 yılında bronz madalya ile ödüllendirildi.

o   Yatırımlarınız hangi yönde gerçekleşiyor?

Son 4 yılda her yıl ortalama %25 ile %30’luk bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yapılan 2 milyon Euro yatırımla birlikte, 4 yılda 6 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik. Son yaptığımız yatırım ile birlikte boyalı bebek mobilyasında Avrupa’nın en büyük boya hattına sahip oluyoruz. Bu sistem ile UV kurutmalı su bazlı boya uygulamalarına start vermiş aynı zamanda hem uygulama esnasında çevrenin, hemde uygulama sonrası tüketicinin sağlığını göz ardı etmemiş oluyoruz. Boyadığımız ürünlerimizi, ağır metal içermeyen, antianserojen, antibakteriyel, kokusuz boyalar ile renklendiriyoruz. 2008 yılında Uluslararası en iyi marka ödülü ile taçlandırılmanın mutluluğu ile de daha iyisine ulaşmak için çabalıyoruz.

o   Sektörünüzde boya hattıyla üretim yapan markalar varmı?

Sektöründe Türkiye’de ilk ve tek boya hattına şuan biz sahibiz. E1 normlarında üretim yapmaktayız. Hem boyada hem mdf’de hedefimiz E0. Bu yönde projelerimiz var, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 



SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN DEV YATIRIMLAR…

2013 yılında yüzde 30’luk bir büyümeyi gerçekleştiren Meltem Bebek ve Genç Odası bu yıl 2 milyon Euro yatırım yaptı. Gerçekleştirilen boya hattı yatırımına ek olarak, bugün kurulumları gerçekleştirilen ikinci boya hattı yatırımı ile, sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın en büyük boya hattına sahip olacak.




“Büyümek istiyoruz fakat!”

Ali Fuat Gürle; “Büyüme planları kapsamında Pancar’da bir arazi aldık ve sanayi arsasına çevirdik. Ama büyükşehrin son plan değişikliği ile bu arazi tarım alanına çevrildi. Bizim arazinin yanında üretimde olan fabrikalar var. Bu konu şu anda mahkeme aşamasında. Amacımız burada büyümek. Avrupa’nın en büyük tesisi olmayı hedefliyoruz. Ama planlar izin vermiyor. İki yıl içinde burası çözülmez ise üretim hattımızı taşıyacağız.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.