Şirketleri hakkındaki teşhirin haksız olduğunu, teşhir edilmeleriyle ilgili bakanlığa itiraz ettiklerini söyleyen Selin Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Musa Seyrek “Bitkisel yağ ve zeytin yağ grubunda bu şekilde taklit ve tağşiş ürünler çıkabiliyor. 2 sene öncesinden bir şirket Selin Yağlarının parti seri numaraları farklı olarak etiketini basıp kullanmış ve suç işlemiştir. Tabi bunları ancak şikâyet olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. 17 ay önce suç duyursun da bulunduk ve dava açıldı devam ediyor. Tabi ki tarım bakanlığı suçluları ifşa edecek ama bu konu ile ilgili bizim her hangi bir suçumuz yok. Zaten mahkeme sonuçlandığında haklılığımız da ortaya çıkmış olacaktır. Zaten böyle bir olayın olduğunu bakanlığı da bildirdik ve itirazımızı yaptık. Daha önce de Trakya da başımıza geldi bu olay sonuçlandı ve cezalarını aldılar.”

1960 yılında kurucusu Ali Seyrek’in zembille başlattığı yağ ticaretindeki bu başarı bayrağı şimdi ise İşadamı Musa Seyrek’in öncülüğünde dalgalanmaya devam ediyor.

O zembili hala ben saklarım”

Musa Seyrek şirketin ilk yıllarını ve kuruluşunu şu şekilde özetliyor; “Babamın 1961’de İzmir’e gelip hamal olarak bir yağ firmasında çalışmış olması arkasından iki sene sonrada bir zembil alıp Basmane’den Çiğli’ye yaklaşık 30 km mesafe, yayan gidip evlere yağ satmasıyla başladı. 66 yılında bir tane merkep alıyor sonrasında ise at arabasıyla satışlara devam ediyor. Tabi biz bu işin toptancılığındaydık, daha sanayicilik yoktu ama düşüncelerimizde hep bir fabrikamız olursa diye düşünüyorduk. SELİN’i 90’lı yıllarda kurduk. İzmir’de olmamıza rağmen 1997 yılında Gelibolu’da bir fabrika satın aldık. 1997’de fabrika olunca daha fazla nefes almaya başladık. 2000’e kadar sanayicilikte yürüdük. Sonra Kemalpaşa’da yer yapalım dedik 7 ayda inşaatı tamamlayıp makinelerimizi koyduk. Daha sonra da fabrika küçük gelmeye başladı, eski fabrikayı tasfiye ettik yeniye başladık, 2 sene içerisinde de yeniledik. Gelibolu’daki fabrikamızın çekirdek kırma kapasitesini günlük 350 tona çıkardık. 100’e yakın çalışanımız var, inşallah 150’lere ulaşırız.selin yağ
“En hijyenik yağ bitkisel yağdır”

Aldığımız ürünler içerisinde en hijyenik yağ’ın bitkisel yağlar olduğunu belirten Musa Seyrek, “Bitkisel yağlarda teknoloji gelişti ve bitkisel yağlar 220 dereceye kadar kaynıyor. Zeytinyağı zaten hijyeniktir ama en hijyeni bitkisel yağlardır. Şu an tesisimizde ayçiçeği, mısırözü, ve kanola tohumu kırımı yapılmakta olup rafine edilmiş yağların "SELİN" markası ile başta Ege, İç Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerinde çok tanınmakta ve bilinmektedir. Modern çağdaş bir teknoloji ile üretim yapmakta olan "SELİN" yağları TSE belgelidir ve ISO 9001 kalite belgesine sahiptir. Zeytinyağının üzerinde durmaya başladık son beş yıldır çünkü zeytinyağının ihracatı güzel ve devletin teşviki var.”
selin

“Uluslararası fuarlarda önemli katılımcılar arasındayız”

Uluslararası fuarları takip ettiklerini söyleyen Musa Seyrek, “Kuzey Irak’ta 3 sene önce Erbil’de fuara katıldık. Dubai’ye fuara katıldık bu sene tekrar gideceğiz. Senede bir iki defa uluslar arası fuarlara katılıyoruz. 11 ülke’ye ihracatımız var bu sene Afrika’yı kattık, orada 3 tane Afrika ülkesine ihracat yapıyoruz. Son 8 senedir o ülkelere ihracat başladı bizde birkaç senedir ihracat yapıyoruz. Yılbaşından sonra da 4 Afrika ülkesine daha ihracat yapmayı planlıyoruz.”

 musa seyrek

“Bu yönetim bizim önümüzü açtı”

Musa Seyrek;“2014 yılında ciromuzu ve satışlarımızı artırdık, 2015’in ilk ayından itibaren Gelibolu’daki tesisimizin aynısını İzmir’de kuracağız. İhracatımızı yılbaşından sonra daha da artıracağız. Bu yönetim döneminde de çok fazla rahat ettik yatırımlar yapabildik, destekleri kullandık.”