Endüstriyel su arıtımında dünya markası haline gelen Hydro ItaliaSrl şirketi, 2008 yılında Türkiye’de HYROTUR adı ile faaliyet göstermeye başladı. Kısa sürede Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde büyüme yakalayan firma, uzmanlık alanını genişleterek solvent geri dönüşüm sistemleri ve baca gazı arıtımı alanlarında, konusunda lider İtalyan partnerleri ile birlikte hizmet vermeye başladı.

Ürün ve hizmet kalitesi ile Türkiye pazarındaki hâkimiyetini genişleten ve ürünleri yoğun ilgi gören şirketi, Pazarlama ve Satış Müdürü Candan ŞENTÜRK DANDİN ile konuştuk.

Hangi ürünlerle Türkiye’desiniz?
Endüstriyel arıtma konusunda çok geniş bir ürün gamımız ve hizmet ağımız var. Endüstriyel atık su arıtımı, proses suyu hazırlama sistemleri, evsel arıtım, solvent geri dönüşüm sistemleri, boyahane suları geri kazanım sistemleri ve kimyasalları ile başladığımız yolculuğa, zaman içerisinde hava arıtım sistemleri ve solvent geri kazanım sistemlerinide kattık.. Atık karakterizasyonu ve de atık debileri ile projelendirdiğimiz sistemleri, anahtar teslim olarakfirmalara kurulumunu yapıyoruz.



"Boyahane Arıtma Sistemlerinde markamız dünyaca tanınıyor"
Ayrıca Yaş boyahane arıtımı konusunda Türkiye’de ön plana geçmiş durumdayız. Özellikle otomotiv sanayinde oldukça ön planda ve önemli bir konumdayız. Boyahane arıtım sistemleri kapsamında çok çeşitli kapasitelerde butik çözümler sunuyoruz. Hatlarda, sulu kabinlerdeki suların geri dönüştürülmesi konusunda yapılan keşifler sonrası, prosese uygun sistemler, bu sistemlerin verimli çalışması konusunda boya çürütücü ve yüzdürücü kimyasallar ile birlikte teknik servis hizmeti veriyoruz.

"Baca gazı arıtımında, İtalyan partnerimiz ile Avrupa standartlarında çözümler sunuyoruz"
Diğer bir uzmanlık alanımız ise Avrupa’da yaygın olan ancak Türkiye’de bakir bir konu kalan baca gazı arıtım sistemleri. Türkiye’de bu konuda fazla hizmet veren firma yok, veren firmalarda baca gazı arıtımı değil, baca gazı filtreleme üzerine bağlı sistemler sunuyor. Biz ise, atık gazların çevreye ve yönetmeliğe uygun şartlarda salınımı kapsamında İtalyan partnerimizin projelendirmesi ve üretimi kapsamında baca gazı arıtma sistemlerini sunduğumuz gibi, atık değerli gazların geri dönüşümü konusunda fizibilitesi yüksek projeler üretiyoruz.



"Türkiye’de ki üretimimizi artırmayı hedefliyoruz "
İtalyan ortağımız Hydro Italia başlangıçta Türkiye pazarına ürünlerini satmak için HydroTur’u kurmuş olmasına rağmen yavaş yavaş düzen değişmeye başladı. Daha önce İtalya’dan aldığımız ekipmanların bir kısmını, partnerimizin da onayı ile Türkiye’de üretir hale geldik. Bu sayede Avrupa, Rusya, Afrika ve hatta Çin’e bile ihracat yapar konuma geldikBir sonraki hedefimiz, kimyasal üretimi de Türkiye’ye kaydırmak olacaktır. Bu sayede pazardaki payımızı daha da arttırma gayesindeyiz.



"Arıtma sistemlerine gereksiz maliyet gözü ile bakılmamalı"
Türkiye’de atık su arıtımı ve baca gazı arıtımı konusunda cok ciddi yönetmelikler var. Ancak ne yazık ki bu konu halen daha bir çok şirket tarafından arka planda bırakılmaya devam ediyor. Bazı şirketler arıtma sistemleri konusuna gereksiz bir maliyet gözü ile bakıyorlar ve zorunlu olmadıkça bu tür yatırımlara sıcak bakmıyorlar.. Ancak doğaya saygı göstermek ve onu korumak en büyük amacımız olmalı.

Kullandığımız suya ve de soluduğumuz havaya her zaman daha fazla ihtiyacımız olacak.,Bu noktada biraz daha çevre bilinci ile hareket edilmesi en büyük arzumuzdur. Firmaların , “atık geri kazanımına ve de arıtım konusuna” gerçekten hassas davranmalarını arzu ediyoruz. Çevre bilincinin çocuklarımızın geleceğini oluştuğunu unutmamalıyız.

Tel: 216 505 06 01 / 02
Web: 
www.hydrotur.com.tr