FIT Solutions, sektöründe öncü iş ortağı firmalar ile çeşitli sektörlerdeki yerel ve uluslararası müşterilere, Ar-Ge ve inovasyon odaklı projeler üreterek, yarattığı katma değer ile şirketleri ‘e-Dönüşüm®’ ortamına taşıyor. Geliştirdiği e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv gibi çözümleri ile Türkiye’nin en büyük 2000 şirketinin yüzde 70’ine hizmet veren sektör lideri FIT Solutions, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından uyumluluk onayı almış servisler sunuyor.

FIT Solutions; Turkcell, INGBank, TNB-Türkiye Noterler Birliği ve Cordis gibi 4 büyük stratejik iş ortağı ile geliştirdiği değerli projelerin yanı sıra, birçok çözüm ortağı firma ile e-Dönüşüm®’e katma değer sağlamaya devam ediyor.

Dünyadaki en büyük uluslararası firmaların 30’unun Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerinin tercihi olan FIT Solutions, büyük firmalara olduğu kadar KOBİ’lere de hizmet veriyor.

Çevre dostu çözümler FIT e-Fatura ve e-Defter

İş verimliliğini artıran, maliyet ve zaman yönetimini kolaylaştıran elektronik çözümler, kağıt kullanımını da ortadan kaldırarak hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. e-Fatura çözümlerinin arasında SAP ile sorunsuz biçimde entegre çalışan FIT SAP e-Fatura ile kağıt fatura kesilmediği için, ağaçların kesilmesi önleniyor ve doğa korunuyor. FIT SAP e-Fatura çözümü ile 2013 yılında 10 binden fazla fatura e-Fatura olarak gönderildi ve bu sayede yüzlerce ağacın kesilmesi önlendi.

FIT Bulut e-Defter Çözümü ile defterler raftan iniyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, küçük ve orta ölçekli bir firmanın e-Defter kullanmaya başlaması ile ayda 8 bin TL civarında tasarruf edeceğini öngörüyor. e-Defter’e zorunlu geçecek 20 bin mükellef firmanın artması ile ülke ekonomisi 500 milyon TL’ye yakın tasarruf edecek.

Yeni bulut çözümler için altyapı hazır

FIT Solutions’ın kapsamının genişletilmesi gündemde olan e-Fatura ve e-Defter’in yanı sıra, yakında zorunlu olacak e-Arşiv, e-Bilet, e-İrsaliye ve e-Mutabakat gibi çözümler için de altyapısının şimdiden hazır olduğunu söyleyen FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, “e-Dönüşüm®’ün lideri olarak önemli bir ivme yakaladık, bu başarımızı iş ortaklarımızla birlikte global başarılara dönüştürmeyi hedefliyoruz. e-Defter ve e-Fatura gibi hizmetlerimizi Türkiye’deki en büyük 2000 firmanın yüzde 70’ine sunuyoruz. e-Dönüşüm® kapsamında e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv’den sonra e-Mutabakat’a geçilmesi gündemde. e-Mutabakat ile ilgili altyapı için tüm hazırlıklarımız şimdiden tamam. e-Dönüşüm® çözümlerine ek olarak FIT KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) e-posta çözümünü sunuyoruz. FIT KEP yasal kanıt olarak kullanılabilen e-posta servisi sunarak, güven çatısı ve etik değerler çerçevesinde bir çalışma ortamı sağlıyor.”

2015 yılında Türkiye’deki bulut pazarında yaşanacak gelişmeler

2015 yılında bilişim sektörünün giderek daha yüksek katma değer sağlayacağını düşündüklerini söyleyen FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, “Bulut pazarının ülke ekonomisine sağladığı katma değer oranının kısa zamanda gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarak, küresel rekabet konusunda daha güçlü bir pazar oluşturacağına eminim. Öte yandan, e-Dönüşüm® sürecinde gelişmiş teknolojilerin hızlı ve doğru şekilde uygulanması, hem ülke ekonomisine hem de firmalara büyük oranda katkı sağlayacağı için çok önemli. Türkiye, e-Dönüşüm® uygulamaları kullanımına Avrupa ülkelerinden sonra başladı ama elektronik uygulama kullanımıyla ilgili yasal zorunluluk getiren tebliğ gereği, bu sürece çok hızlı uyum sağlıyor. FIT Solutions olarak bu sürecin öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Geleceğin altında FIT Solutions imzası var

FIT Solutions, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan e-İmza uygulaması hizmetine de başladı. FIT e-İmza sayesinde; e-İmza ile imzalanan verinin içeriğinin değişmediğini, elektronik ortamda gönderilen verinin kişiye ait olduğu ve inkar edilemeyeceği garantileniyor. Bu sayede, ıslak imzalama ve imzalı nüsha gönderim süreçlerinde yaşanan zaman kayıpları ve güvenlik problemleri ortadan kaldırılmış oluyor. 

http://fit-eimza.com/
http://www.fitsolutions.com.tr/