Dünya’ nın en büyük 5 ailesinden bir olarak gösterilen ve inşaat sektörü deyince akla gelen ilk isimlerin çıktığı Ekşioğlu ailesi Türkiye inşaat sektörüne yön veren projeler gerçekleştiriyor. Ekşioğlu ailesinden Mustafa Ekşi ve Eyüp Ekşi kardeşlerin yönetiminde olan Emek Yapı Yatırım’da inşaat sektöründe taahhüt ve özel konut alanında önemli projeler yapıyor. Kentsel dönüşüm yasasının ardından, dönüşüm projelerine daha da ağırlık veren Emek Yapı, Kadıköy’den Kartal’ ve Çengelköy’e bir çok projeye başlamak için gün sayıyor.

Emek Yapı’nın geleneklerden beslenen yüzü geleceğe dönük anlayışı ile inşaat sektöründe yapılamayan projeler gerçekleştirme amacında olduğunu dile getiren Mustafa Ekşi ile projeleri üzerine konuştuk.

Mustafa Bey sektöre ne zaman girdiniz demek yanlış olacaktır. Çünkü hep sektörün içerisindeydiniz, Emek Yapı nasıl kuruldu?
Dediğiniz doğru, sektöre girmek için sektörün dışında olmanız gerekir, bense inşaat dışında başka bi iş ortamında olduğumu hiç hatırlamıyorum. Çocukluk ve gençlik dönemimin çoğunu inşaatlarda ve şantiyelerde geçirdim.

İşini en iyi şekilde yapan, dürüstlüğü ve çalışkanlığı örnek gösterilmiş bir aileden geliyorum. Ekşioğlu ailesi olarak bu zamana kadar resmi taahhüt projelerinden özel konut ve iş merkezine kadar yüzlerce proje gerçekleştirdik. 2004 yılında edindiğim tecrübe vealdığım eğitimle Emek Yapı’yı kardeşim Eyüp Ekşi ile birlikte kurduk.



"Geçmişten gelen gelecek"

Emek Yapı bundan 11 yıl önce “geçmişten gelen gelecek” slogonı ile yola çıktı. Biz bu slogan ile geçmişten gelen asırlık tecrübemizi, çağın yenilikçi anlayışının sonuçları ile birleştirip, projeler üreteceğimiz mesajını ve sözünü vermeyi hedeflemiştik. Bugün geldiğimiz noktayı değerlendirdiğimizde, sloganımıza ve sözümüze yakışır işlere imza attık demenin gururunu yaşıyorum diyebilirim.

Projelerde en çok neye dikkat ediyorsunuz?
İnşaat sektöründe dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Hepsi bir saç ayağı gibi, biri eksik veya yanlış olursa diğerlerinin de doğru olmasının beklenmesi kesinlikle yanlış olur. İhtiyaçların belirlenmesi, projenin oluşturulması, kaliteli malzemelerin tercih edilmesi ve hataya mahal vermeyecek şekilde uygulamanın gerçekleştirilmesi tüm bunlar bizim olmazsa olmaz kurallarımızdır.

Bir projeye başlamadan önce insanların ihtiyaç ve beklentilerini her yönden düşünürüz, bunun için iyi bir araştırma yaparız. Daha sonra bu beklentileri karşılayacak üniteleri içinde bulunduran tasarımlar gerçekleştiririz. Gerek dış gerekse iç mimariyi çok önemser, çevresi ile uyum içinde projeler tasarlarız. Tasarladığımız bu projeyi de sektörün son trend kaliteli ürünlerini seçerek, hatasız bir şekilde uygularız.



Hangi projeler devam ediyor?

Kadıköy bölgesinde iyi bir trend yakaldık. Şuan devam eden ve yakında teslim edeceğimiz bir projemiz var. Yine aynı bölgede bu yıl içerisinde başlamayı planladığımız birkaç projemiz daha var. Bunun yanında Kartal’da da bir projeye başlayacağız. İçerisinde iş yerlerinin olduğu, sosyal donatı alanları olan bu projemiz ile Kartal’a da adım atmış olacağız.

Çengelköy Kandilli’ de uzun bir süredir görüştüğümüz ve artık son noktasına yaklaştığımız butik bir projemiz olacak. 30 dönüm alanda, içerisinde açık ve kapalı havuzların olduğu markalı bir proje olmuş olacak. Bunun yanında Kanalist isminde bir şirketimiz daha var. Bu şirketimiz ile birlikte Kanal İstanbul güzergahı üzerinde, sosyal alanları geniş projeler hayata geçirmeye başlayacağız.