ERC YAPI’DAN BİR İLK DAHA! BANKA GARANTÖRLÜĞÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

İnşaat sektöründe kentsel dönüşüm deyince akla gelen ilk kurumlardan biri olan Erc yapı bu ününü dönüşümle ilgili karşılaşılan sorunlara getirdiği pratik ve garanti çözüm yollarından alıyor.

ERC YAPI’DAN BİR İLK DAHA! BANKA GARANTÖRLÜĞÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
 Kentsel dönüşüm ile ilgili bir çok konu tartışıla dursun kimi kurumlar var ki dönüşüm ile ilgili çok önemli işlere imza atıyor. Uzun yıllardır inşaat sektöründe gerçekleştirdiği projelerle adını sektöründe ilk sıralara taşıyan Erc yapı, kentsel dönüşüm ile ilgili geliştirdiği çözümlerle vatandaşın yararına büyük kolaylık sağlıyor.



Bahçelievler’de Denizbank ile birlikte Kentsel dönüşüm Ofisi kuran, bunun yanında banka garantörlüğünde konutların yenilenmesi ve kredi süreçlerinin bir merkezden yapılması ile ilgili oluşturduğumuz yeni bir konseptle Erc yapı adeta kentsel dönüşümün hızına hız katıyor. ‘’Burada hem vatandaşlara kentsel dönüşümle ilgili bilgi verirken aynı zamanda da risk raporlarını düzenleyip, yapımla ve hükuki süreçlerle ilgili hizmetler veriyoruz diyen Erc Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan ERCAN vatandaşın bilmediği, veya yanlış bildiği konularda onlara yardımcı olarak onların dönüşme olan inanacını ve şevkini arttıyoruz dedi.


Özkan Bey Kentsel dönüşüm kredisi nedir?

 ‘’  Sektöre kentsel dönüşüm kredisini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz’’

         Şirketimiz sektöre kentsel dönüşüm kredisini kazandırdı. Kentsel Dönüşüm Kredisinin amacı kat karşılığı yapılamayacak binaları dönüştürmekle ilgili finansman sorunlarını çözmek için oluşturduğumuz bir finansman kaynağıdır. Bir binada 10 kat malikinin olduğunu düşünürsek ve kat maliklerinin dönüşümün maliyetini karşılayacak gücü yoksa burada kentsel dönüşüm kredisinin avantajı ortaya çıkıyor. Böylece hem vatandaşın finas sorunu çözüyor hem de depremden korkulmayacak güvenli konutlar üretiyoruz.  


‘’1000 m2 nin üzerindeki inşaatları’da sigorta kapsamında yeniliyoruz’’

 Axa Sigorta ile oluşturduğumuz sigorta modeli bundan önceki süreçte 50 ve üzeri konutları sigortaliyordu.    + sigorta sureci. Oysa şimdi 1000 ve 1000 metrekarenin üstendeki inşaatları da sigorta kapsamında yenilemekle ilgili anlaşma imzalanmıştır. Bu sigorta sürecinide sektöre kazandırdık. Ayrıca kat karşılığı şeklinde dönüşümü yapılmayacak binaların yenilenmesi ile ilgili kentsel dönüşümle ilgili ilk adımı atan firma olmanın da gururunu yaşıyoruz.




Dönüşüm konusunda bu kadar başarılı bir isim olarak vatandaşa tavsiyeniz nedir?

Tüketici konutunu yenilemekle ilgili kararlı olmalıdır ve depremin ne zaman olacağını hiç kimsenin bilmediğini biliçli bir şekilde anlamış olmalıdır. Özellikle İstanbul’un deprem kuşağında olduğunu düşünürsek burada hem konutların yenilenmesini, hem de oluşan rant artışından vatandaşların faydalanacaklarınıda belirtmek istiyorum. Benim vatandaşlarımıza tavsiyem sadece teklif değil banka garantörlüğünde iş yapan, çözüm odaklı firmaları tercih etmelerini, binalarını yaptırırken bu unsurları göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum.  Vatanaşlarımıza çok farklı fiyat teklifleri geliyor. Bu tekliflerden daha çok verenden ziyade, bu konuda tecrübeli ve arkaasında banka garantisi olan şirketleri tercih ederler ise konutlarının telim edilip edilemeyeceği gibi bir korku duygusuna kapılmazlar.


Kentsel dönüşümün hızını düşüren sıkıntılar var mı?

 Ne yazık ki bir takım sıkıntılar var. Bunlar’da dönüşümün hızını kesiyor. Kira yardımları ile ilgili, kredi süreçleri ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Belediyelerin kentsel dönüşümle ilgili imar artışlarının olmayacağı ile ilgili kararlı olmaları ve vatandaşları bununla ilgili ciddi şekilde bilgilendirmeleri gerektiğini söylemek istiyoruz. Vatandaşlar hep bir imar artışı beklentisi içinde. Buda bir çok şey için gecikme yaşandığını gösteriyor. En büyük sıkıntımız bürokraside yaşadığımız zaman kaybı, iş kaybı. Özellikle itiraz edilen risk raporlarının tekrar cevaplandırılması ve sonuçlandırılması.  Herkes binasının riskli olduğunu biliyor ama zaman kazanmak için sürecin önünü tıkıyorlar. Kira yardımları ile ilgili ve kredi faiz desteği ile ilgili sektörde sıkıntılar devam ediyor.

www. ercyapi.com

0212 441 08 48

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.