Yeni dönemde rekabetin hızla değiştiğini vurgulayan 6 Gen yazılım Genel Müdürü Mehmet Ali Emir; bilgiyi etkin kullanıp doğru kararları hızlı alabilen şirketlerin ipi göğüsleyeceğinin altını çiziyor.

E–Ticaret alanındaki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

E-ticaret; mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır. Ve zaman, mekân gibi kısıtlamaları engelleyici unsur olmaktan çıkararak, tüketicileri ucuz, kaliteli ve sürekli mal tedariki imkânına ulaştırıyor. Planlama alanında uçtan uca hem web sitesini hem de dağıtım şirketlerini destekleyen bir alt yapıdan bahsediyoruz burada. Tedarikçiyle iletişim kurmak, tedarikçiden bilgileri almak, alınan bilgiler doğrultusunda tek bir platform üzerinde bunu yürütülebilir, analiz edilebilir hale getirmeniz gerekiyor. Daha sonrasında da satışa çıkacak ürünleri planlayabilmek, bu planlanan ürünlerin, hangi gün hangi saatte hangi sırayla satılacağını planlamanız gerekir ve bunları dinamik olarak ön tarafa göndermeniz, ön tarafta alınan ödemelerin canlı olarak hukuki kayıtlarının oluşmasını sağlayıp sepet kapatıldığında geriye bildirmede bulunmanız gerekir. Eğer kendi deponuzda tüm sevkiyat süreçlerini yürütüyorsanız kendi deponuza bilgi olarak, bu ürünleri hazırla şu müşteriye gönder veya daha önce müşterinin şu satın almaları var bunlarla birlikte planla tek bir paket yap gönder dersiniz. Yâda bir lojistik şirketiyle anlaşmışsanız lojistik şirketine de yine sistem tarafından şu müşterilere bu adreslerine göndermeniz gereken benim rezervasyon ettiğim ürünler var gel bunları al paketle müşterilere gönder, müşterilere hangi gün hangi kargo şirketiyle hangi numarayla gönderdiğini bana geri bilgi olarak dön dersiniz. Bu bilgiyi almış olduğunuz ürün şu tarihte yola çıkmıştır gibi müşteri yönetiminden, müşteri şikâyetlerinin dinamik olarak yönetilmesinden, müşteri iade süreçlerine sistem üzerinden yürütülmesine ve müşteri şikâyetlerinin sistem üzerinden cevap verilmesine belirli bir mekanizmayla yürütülüp otomatik olarak yönetmekten bahsediyoruz. Yanlış bir adım, müşteriyle bir daha hiç yakınlaşamayacak kadar uzaklaşmak anlamına gelebiliyor.

6Gen Şirketleri rekabete hazırlıyor

Dünyada ERP projelerinin yüzde 60’ının yanlış planlama, müşteri, danışman ve yazılımcının işi doğru organize edememesi nedeniyle başarısız olduğu biliniyor.

Yeni dönemde rekabetin hızla değiştiğini vurgulayan 6Gen Yazılım Genel Müdürü Mehmet Ali Emir, bilgiyi etkin kullanıp doğru kararları hızlı alabilen şirketlerin ipi göğüsleyeceğinin altını çiziyor.

Mehmet Bey şirketlere verdiğiniz hizmetler ve çözümler hakkında neler söylemek istersiniz?

Türk firmaları global rekabetin içindeler artık. Örnek vermek gerekirse, Eskişehir’deki bir fabrika hem İstanbul’daki bir firmayla hem de Arjantinli bir firmayla rekabet halinde. Her geçen gün rekabetin kuralları hızla değişiyor. Bilgiyi etkin kullanan, bunu teknoloji ve tecrübeyle destekleyen şirketler 
hız ve esneklik kazanıyor. Örneğin yüksek enflasyon dönemlerinde karlı olan yüksek stok, bugün tüm firmaların can düşmanı. Dünyada envanter doğruluğu, yani bilgisayarda görünen miktarla depoda gerçekte bulunan miktar arasındaki sapma için kabul gören oran yüzde 1.2 oysa birçok Türk firmasında bu sapmanın yüzde 30, 40 hatta 50’lere çıkabildiğini görüyoruz. Biz, envanterin analizi, optimum stok seviyesinin hesaplanması, envanter doğruluğunun monitör edilmesi ve hatalı girişleri ortadan kaldırmak için gerekli yazılım araçlarını sunuyoruz. Sadece stok seviyesini optimum seviyeye çekerek yılda 800 bin TL faiz yükünden kurtardığımız müşterimiz var. Düşünün, müşterimiz ERP yazılımına harcadığı tüm paranın kat kat fazlasını finansal yükten kurtularak bir yıl içinde kazanıyor. 

Mehmet Bey, sektörde çeyrek asrı geride bırakan 6Gen, geliştirdiği projelerle sektöründe hatırı sayılır bir noktaya geldi. Biraz açar mısınız?

Müşterilerimize Microsoft Dynamics’in içinde yer alan çok geniş iş süreci otomasyonlarını sunuyoruz, bunları da yerel ihtiyaç ve alışkanlıklara göre adapte ediyoruz. Böylece büyüyen, profesyonelleşmeye ve kurumsallaşmaya çalışan firmaların, hazmedebileceği adımlara bölünmüş bir geçişi sağlıyoruz. Müşterilerimizin bu geçişte sıkıntı çekmemeleri, zaman kaybetmemeleri ve hızlı bir şekilde profesyonelleşmelerine yardım etmek için yazılım hizmetlerinin yanı sıra ayrıca danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. Bu arada gururla söylemeliyim, biz de uluslararası kabul gören ürünler geliştiriyoruz.
Örneğin şu anda Microsoft’un ERP’si üzerinde geliştirdiğimiz bir dizi uygulama, uluslararası bazı firmalar tarafından çok beğenildi ve dünyada 40’ın üzerinde ülkede kullanılmak üzere telif hakkı satın alındı. Tüketim ürünleri, otomotiv ve yan sanayisi, makine, kimya, ilaç, mağazacılık, tekstil, inşaat, antrepo yönetimi gibi hazır çözümlerimiz var. Ayrıca e-ticaretin daha verimli ve karlı yapılabilmesini sağlamak için gerek arka ofis çözümlerimiz gerek ise uçtan uca sunduğumuz çözümler konumlandırdığımız başlıca alanlar.

http://www.6gen.com.tr/