Faro Türkiye Ülke Müdürü Berk Kırlıkova FARO hakkında şu bilgileri veriyor;“FARO 30 yılı aşkın süredir 3D ölçüm teknolojilerini müşterileri ile buluşturan, dünya genelinde yaklaşık 15.000 kullanıcısı ve 30.000’den fazla sistemi olan bir firma. Şirket merkezlerimiz A.B.D, Almanya ve Singapur’da bulunmaktadır. Amerikan borsasında işlem gören ve %100 Ar-Ge firmasıdır. Şu anda yaklaşık 36 ülkede satış faaliyetleri gösteren ve 1000 civarında çalışanı bulunan global bir markayız.



Berk Kırlıkova sundukları hizmetleri de şu şekilde özetliyor “Cihazlarımız; ürünleri inceleme, üründen tasarlama, kalite kontrol, hizalama, yüzey modelleme ve belgeleme gibi ihtiyaçlar için hızlı ve yüksek hassasiyette 3D ölçümü mümkün kılmaktadır. Kullanım kolaylığı sunan çözümler üretim, otomotiv, havacılık, mimari, enerji, savunma sanayi ve makina sektörlerini içeren farklı endüstrilerde sayısız uygulamaya sahiptir.



3D ölçüm sektöründe nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Berk Kırlıkova “
Faro olarak müşterilerimize, 3D ölçüm teknolojileri konusunda sertifikalı eğitim vermekteyiz. Faro olarak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla her ürünümüzü uzman ekibimiz tarafından verilen gerekli eğitimler ile birlikte teklif ediyoruz."