Modern teknolo­ji ile oluş­turul­muş üretim tesislerin­de, 250 çalışanıy­la gıda makinala­rı ve tesis kurulumu gerçekleştiren Gemak Makina, İnovasyon ve Ar-Ge konusunda yaptığı çalışma­larla da sektörün gelişimine öncü­lük ediyor.

Gemak Gıda Endüstri Makinaları, geride bıraktı­ğı yarım asırlık tecrübe ile başta gıda sektörü olmak üzere hijye­nik sıvı akışlarından süt ve süt ürünleri, içecek sektörü, bisküvi ve şekerleme endüstrisi, ilaç endüstrisi, farmasötik, kimya, petro­kimya, patlayıcı endüstrisi ve ener­ji gibi bir çok alanda anahtar teslim tesisler kuruyor.

Ağırlıkta gıda olmak üzere birçok sektörde dev global markala­ra özel üretimler ger­çekleştirdiklerini belirten Gemak A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirketin ikin­ci kuşak yöneticilerin­den Özge Büyükpamukçu ile uluslararası marka olma serüvenini konuştuk.

Markanızın kuruluş öyküsün­den bahseder misiniz?

Gemak Gıda Endüstri Makinalarının temelleri 1969 yılında atılmakla beraber 25 Mayıs 1986 yılında resmi olarak kurulmuştur. Ankara Ostim Sanayii Sitesi’nde kurulan Gemak A.Ş., bugün Ankara Sanayi Odası 2. OSB içerisinde yer alan 2 adet fab­rikasıyla (Gemak Üretim Fabrikası ve Gemak Montaj Fabrikası) dünya çapında yaklaşık 45 ülkeye ihracat yapmakta ve ülkemizin bayrağını 7 kıtada gururla dalgalandırmak­tadır. Şu anda; süt, içecek (meyve suyu, maden suyu), şekerleme (çikolata, kek, bisküvi, reçel, marmelat), gıda (yağ, yumurta, soslar, bebek maması, soya ve badem sütü), farmasö­tik, petrokimya ve kimya endüstrilerine yönelik mühendislik çözümle­ri üretmekte ve anah­tar teslimi tesis­ler kurarak çalışma­larımıza devam etmekte­yiz.

“Projeden üretime, kurulumdan eğitim ve bakıma kadar bütün süreçlerde 7/24 hizmet sağlıyoruz”


Şirketimiz sadece gıda sektöründe değil paslanmaz çeliğin kabul gördüğü birçok sektör­de müşteri ihtiyaçları­na özel, terzi usulü çözümleri, ileri teknoloji ile bir­leştirerek tek çatı altında hiz­met vermektedir. Bu özelliğimizin yanı sıra montaj fabrikamız ile anah­tar teslimi ve montaj gerek­tiren projelerde, ürünleri müşterimize ulaştırmadan önce proses hatlarını tamamen kurup, testlerini ve kalite kontrol süreçleri­nin son aşamala­rını tamamlıyoruz.


“İstihdam ve Ekonomide Ülkemiz için elimizi taşın altına koyduk”

Gemakta yakla­şık 250 kişiye istihdam sağlıyoruz. Şirketimizde iki kuşak olarak yönetimde ve farklı kademelerde birçok mesai arkadaşımız bulunmak­tadır. Kurulduğumuz günden bu yana bizimle olan çok kıy­metli çalışanlarımız mevcut. Hatta bizde uzun yıllardır çalı­şan arkadaşlarımızın eğitim­lerini tamamlayan çocukla­rına dahi farklı kademelerde istihdam oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yaklaşık 45 ülke­ye ihracatımız var ve İİngiltere, Sudi Arabasitan’da ki ofisleri­miz ve Chicago’da yeni hizme­te girecek ofisimizde istihdam sağlamaya devam edeceğiz. İngiltere’ye ilk Türk menşeli süt fabrikasını kurmakta bizler için her daim iftihar konusu olmuş­tur. Yeni yatırım kararlarımızda bunu göz önünde bulunduruyor ve mümkün olduğu kadar kadın ve genç istihdamını arttırmayı hedefliyoruz.

“Pandemi sürecinde Ar-Ge ve Eğitim çalışmalarına zaman ayırdık.”

Özge Hanım, Şirket olarak birçok sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyorsunuz. Örnek olması adına bu çalışmalardan bahseder misiniz?

Kurum olarak faa­liyet gösterdiğimiz çevre ve dünyaya zarar vermeden üretim yapma­yı çok önemsiyoruz. Sadece çevreyi korumak için değil, dünyayı paylaştığımız diğer canlılar için de fayda sağlamaya özen gösteriyoruz. Yüksek verimli ve enerji dostu teknolojileri minimum atık prensibi ile üretmek için Ar-Ge ve İnovasyon merkezimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Dönemsel olarak hay­van dostlarımız ve çevre için faydalı projeler hayata geçirmeye özen gös­teriyoruz. Özellikle dünya­mızın daha çok nefes ala­bilmesi için ağaçlandırma bölgeleri oluşturup tüm eki­bimiz ve katılmak isteyen misafirlerimizle ağaç dikim günleri organize ediyoruz. Ankara Sanayi Odası 2. OSB bölgesinde ki fabrikamızın bahçesin de sokakta kötü şartlarda bulup gerekli tev­dilerini yaptırdığımız beş köpeğe şirketimizde koru­ma köpeği olarak bakıyo­ruz. Ayrıca üyesi olduğum Kolejli İş İnsanları Derneği ile ıslah evinde olan şansız çocuklarımızın orada bulun­dukları süre zarfında haya­ta daha donanımlı ve güçlü bir şekilde geri dönmelerini sağlamak amacı ile birtakım planlarımız mevcut.

Dünyada ki ve ülkemizde ki tüm kadınların hak ve özgür­lüklere kolay erişebildi­ği çalışmanın, üretmenin ve kendi ayakları üzerinde dur­manın büyük erdem sayıldı­ğı Kadınlara yönelik her türlü şiddetin caydırıcı cezalar aldığı bir kadınlar günü dillerim.

www.gemak.com.tr
0 (312) 394 77 94