Gifa Holding’in 2018 hedefi 50 Milyar Euro

Kredi danışmanlık hizmetleri konusunda özellikle Ortadoğu ülkelerinde adından söz ettiren GİFA Holding, 2017 yılında toplamda 18 Milyar Euro tutarında kredi danışmanlık hizmeti verdi. GİFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, 2018 yılını ise 50 Milyar Euro’nun üzerinde bir rakamla kapatacaklarını bildirdi.

Gifa Holding’in 2018 hedefi 50 Milyar Euro

Bugün finans başta olmak üzere birçok farklı sektörde yatırımı olan Gifa Holding’i 2012 yılında kuran ve Gifa’yı uluslararası yatırım gerçekleştiren saygın bir kurum haline getiren Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa; “2018 hedeflerimiz çok büyük. Gifa olarak 2016 yılında 2017 için hedef olarak koymuş olduğumuz 18 Milyar Euro kredi danışmanlık hizmetini başarı ile sağladık. 2018 yılı için ise 50 Milyar Euro’nun üzerinde bir rakamla yılı kapatacağımızı hesaplıyoruz.” dedi.

İş dünyasındaki yatırımları ile başarılı çalışmalara imza atan ve KKTC’de öne çıkan isimlerden olan Yusuf Kısa, çoğu büyük kurumun yatırım yapma konusunda kararsız kaldığı bir dönemde yurt dışı ve KKTC’deki yatırımları ile de dikkat çekiyor.

KKTC’de 2018 yılında Hotel ve Gazino projesinin gündemlerinde olduğunu söyleyen Kısa, “İran’da bir akaryakıt rafineri firmasını satın almaya çalışıyoruz. Ayrıca KKTC’de de bir akaryakıt şirketinin satın alma görüşmelerini yapıyoruz. Bu satın almalardaki amacımız benzin istasyonlarını satın alıp akaryakıt satmak değil, direk dağıtım şirketini alıp ihracat yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“GİFA'nın yeni genel merkezi 8 haftada bitti”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yatırımlarını sürdüren Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa yapımı biten yeni genel merkezleri ile ilgili şu bilgileri verdi; “Yeni merkez binamızı çok hızlı bir şekilde yaptık ve bu kadar hızlı bitireceğimizi kimse tahmin etmemişti. Hükümetten 7/24 izin alarak 150-200 işçi ile 8 hafta gibi kısa bir sürede bitirdik. Ben burayı 28 Aralık’ta açacağımı söylediğim zaman herkes benim şaka yaptığımı düşündü ama biz 8 haftada bitirdik ve personellerimizi yerleştirip çalışmaya başladık. Biz zaman kaybını sevmeyiz çünkü zamanla yarışan bir şirketiz. Binanın maliyeti yaklaşık 22 Milyon TL’yi buldu, tabi arsa maliyetini de eklediğimizde 32 Milyon TL gibi bir rakamı buldu.”

GİFA artık uluslararası bir marka

Her ne kadar ambargo olsa da İran’da yatırımların sürekli artığını belirten Kısa; “İran’a ambargo olmasında her hangi bir sıkıntımız yok, rahatlıkla aşabiliyoruz çünkü ambargolar beli şeyleri kısıtlıyor. İran en fazla değer verdiğimiz ülke ve çok ciddi katkı sağlıyoruz. Suudi Arabistan, Katar ve Dubai’ye ciddi bir kredi sağladık. Ancak Dubai’de biraz sıkıntı çıkacak gibi gözüküyor. Bankacılık sektöründe yaşadığı sıkıntılardan dolayı biraz zorluk çekeceğiz. Ama bunun telafisini İran ve Katar ile atlatacağımızı düşünüyorum. Her zaman finans sektöründe birinciliğimiz koruyoruz. Şuanda Mart ayındayız ve yaptığımız anlaşmalar 12 Milyar Euro’yu geçmiş durumda. Şirketimiz gün geçtikçe daha da hızlı büyüyor ve bu alanda Gifa artık uluslararası bir marka haline gelmiştir. Biz şirket olarak hedeflerimiz çerçevesinde yolumuzu kararlıkla yürümeye devam edeceğiz.”

“Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluyuz”

Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, her ay düzenli olarak yaptıkları gıda yardımlarını ülkenin hemen hemen her bölgesine ulaştırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Amacımız geçim sıkıntısı çeken vatandaşımıza bir nebze olsun yardım eli uzatmaktır. Ve bu amaçla her ay 2000 aileye gıda yardımında bulunuyoruz. Bunun dışında sosyal anlamda katkı sağlamak için çok ciddi sponsorluklarımız oluyor. Bugüne kadar toplum faydası için çalıştığını düşündüğümüz hiçbir derneği geri çevirmedik. 2017 yılında yapmış olduğumuz sponsorluklar 2,5 Milyon TL’yi geçmiştir. Biz paylaşmayı seven bir şirketiz. Bizim tek bir hedefimiz var oda biz kazandıkça ülkemiz ve insanımız da kazanacak. Bu hedeften bizi hiç kimsenin alıkoymasına ise gücü yetmeyecek” dedi.

“Türkiye ciddi tehdit altında”

Türkiye’nin bölgesinde yaşanan olaylara kayıtsız kalamayacağını söyleyen Yusuf Kısa; “Benim kişisel görüşüme göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı önlemler doğrudur. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı bazılarının planını bozdu. Dünyanın bir ucundan gelen ABD'nin, Suriye topraklarında ne işi var. Ancak yanı başında yanan ateşe Türkiye'nin hamleleri kimilerini derinden rahatsız ediyor. Türkiye’nin üzerine çok ciddi bir oyun vardır. 2023 yılında son bulacak anlaşmaların da bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu planlar 2000 yılından bu tarafa işleniyor. Afganistan’ı hedefe koyup Irak’a giren sonrasın da kuzeyinde bir Federal Kürt Devleti kurup referandum yaptıranların Suriye’de yapmak istedikleri de ortada. Ekonomik saldırılarla, darbelerle zor duruma sokulmaya çalışılan Türkiye, her zorluğu başarı ile atlattı ve kendi planını devreye koydu. Eski Türkiye’nin bunlarla mücadele etmesi cidden çok zordu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.