Kimilerine göre akıllı telefonlardan sonra en büyük teknolojik yenilik olarak gösterilen giyilebilir teknoloji ürünleri alanında faaliyet gösteren TT Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Cesur Coşkunoğlu, parakende,moda,sağlık,otomotiv  başta olmak üzere bir çok sektörün giyilebilir teknoloji ile birlikte büyük bir yapısal değişim yaşayacağını belirtti.

Giyilebilir teknoloji sektörünün hızlı gelişiminde mobil ağ teknolojilerinde yaşanan ilerlemelerin katkısı çok büyük olduğunu söyleyen Uğur Cesur Coşkunoğlu”

Akıllı sensörlerden gelen bilgileri akıllı telefonunuza kablosuz veya bluetooth ile bağlanarak aktaran ve üzerimize giyilebilen ürünlere giyilebilir teknoloji ürünü diyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte küçülen algılayıcılar, kablosuz veri aktarımdaki yenilikler, yazılımlar ve daha da yetenekli hale dönüşen mobil cihazlarla birlikte insan bedeniyle ilgili her türlü veriyi çok rahat takip edebilir hale geldik. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin insan hayatına kattığı konfor ve verimliklik, sağlık, eğitim, üretim, güvenlik gibi alanların yanında, günlük aktiviteleri yerine getirme gibi sıradan bir alanda dahi bu ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasını sağladı’’ dedi.

TT Teknoloji  olarak,Teknosa ‘nın ilk Private Label markası PREO, başta akıllı saat olmak üzere birçok farklı ürün gamında tüketiciyle buluşan POLOSMART ve 8 ayrı drone modeli olan CORBY DRONE markalarıyla faaliyetlerini  sürdürdüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Cesur Coşkunoğlu geliştirdikleri yeni ürünlerle birlikte Türkiye’de giyilebilir teknoloji alanına liderlik etmek istiyoruz şeklinde konuştu.

Ürünleri tasarım ve kalite olarak teknoloji otoriteleri ve tutkunları tarafından tam not alan TT Teknoloji,Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında 22 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri Törenin’de  büyük çoğunluğun desteği ile Yılın Teknoloji Ürünleri markası ödülünü almaya hak kazandı.