2006 yılında Alperen medikal olarak Yozgat’ta kurumsallaşma ve şirketleşme çalışmalarına başladıklarını belirten Mehmet Ali Kocaaslan sözlerini şu şekilde sürdürüyor; “2011 yılına kadar çevre illere ve ülke dışına Alperen medikal olarak satışlar yaptık. 2011 yılında merkezi Ankara’ya taşıma kararı aldık ve Gör Grup Medikal’i kurduk, 2011 yılında da Alperen Medikal’i Gör Grup bünyesine dahil ettik ama faaliyetlerini Yozgat’ta çevre illerde sürdürmesi kararını aldık. Şahsımın 17 yıllık bir medikal tecrübesi var. Başlangıcımız tıbbi sarf malzeme ve cihazlarla ilgiliydi. Ama 2003 ten itibaren ortopedi alanında çalışmaya başladım ve 2006 yılında şirketin kuruluşunu yaptım. Sadece ortopedi alanında çalışmaya başladık.”



“2013 yılında üretime geçtik”
Mehmet Ali Kocaaslan; “2011 yılında Gör Grup Medikal’i kurduktan sonra distribütörlük ve Türkiye dağıtıcısı olarak ürünler satmaya başladık. 2013 yılında da üretime geçmeye karar verdik. İlk önce Belçika’da üretip Avrupa pazarına satmaya başladık. Sonrasında da üretim yaptığımız cihazları Türkiye’ye getirmeye karar verdik. 2014 yılının başlarında üretimi Türkiye’de yapmaya başladık ama sadece Avrupa pazarına satış yaptık.” 



“Kişiye Özel İmplant”
Kocaaslan;“ Genelde Türkiye ve Dünyada belli bir kalıp ve anatomi şeklini almış implantları insan vücuduna ameliyat ortamında implant bükücüler dediğimiz ya da farklı bir sitemle şekil vererek hastanın anatomisine ameliyat ortamında uygulanıyor. Biz kişiye özel implant dediğimiz bir Custommade sistem geliştirdik. Custommade ameliyat öncesi yani hasta ameliyata girmeden onun anatomisine uygun bir implant’dır. Hastanın tomografi ve mr’ı alınıp tarafımıza yönlendirildikten sonra mühendislerimizin yardımıyla üç boyutlu hale getirilir, talep edildiği takdirde kemik modellemesi çıkartılır bu modelleme 180 dereceye kadar dayanıklı olup otoglav aracılığıyla steril ettirilebilir. Daha sonra hekimin telefon, tablet veya bilgisayarına yüklemiş olduğumuz bir program sayesinde hangi bölgeye nasıl bir implant planladığını belirtir. Yani hekim bunu 3 boyutlu bir şekilde ameliyat öncesinde hastanın kemiğine %99.96 bir ölçümle görmüş oluyor. Ona göre de orada yapılması gereken işlemin projesini çiziyor. Bizde bunu titanyumdan yâda özel çelikten şekillendirdikten sonra hekime ulaştırıyoruz. Hekim kemiğe ulaştığında geriye sadece yerleştirmesi kalıyor. Bükmeyle şekil verdirmeyle kesmeyle işi olmuyor. Bu da hem süreci kısaltıyor hem de daha güvenli bir ameliyat sağlıyor. Bizim getirmiş olduğumuz cihazlar yeni ama dünyanın kabul görmüş olduğu cihazlar, hem metal hammaddeleri hem de plastik hammaddeleri lazer ve 3 boyutlu CNC cihazlarla şekil veriyoruz. Buda gerçek anatomi gerçek görüntü ve hammadde kalitesini ortaya çıkarmış oluyor. Avrupa’ya satmış olduğumuz ürünler genelde Custommade yani kişiye özeldir.”



“Aralık 25 itibari ile Türkiye’de de satışlara başlayacağız”
Mehmet Ali Kocaaslan; “Sosyal güvenlik kurumunun yayınlamış olduğu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) bizim Türkiye pazarına girme nedenimiz. Bazı kurumlar uzak doğudan kalitesiz hammadde getirip hem de yüksek fiyatla satıyorlardı. SUT ile bu satılan malzemelerin gerçek fiyatı ortaya çıktı buda fiyatların düşmesine sebep verdi dolayısı ile kısa süreli bu sektörde bulunan kurumları da ortadan kaldırdı. Aralık 25 itibari ile ülkemizde de satışlara başlayacağız. ISO9001 ve 13485 belgelerini aldık CE belgesini bekliyoruz ve Aralık 25 itibari ile tüm belgelerimizi tamamlamış olacağız. 

http://www.gorgrup.com/  
0312 215 45 74