GROS MANTAR TÜRK HALKINA MANTARI SEVDİRDİ

Babasının hobi amaçlı başladığı kültür mantarı yetiştiriciliğini son teknolojiyle donatılmış modern tesislerde üretime dönüştürerek birbirinden leziz mantarlar yetiştirmeye başlayan Gros Mantar Genel Müdürü Aykut Çaylak, mantarı Türk sofralarının vaz geçilmez lezzeti haline dönüştürdü.

GROS MANTAR TÜRK HALKINA MANTARI SEVDİRDİ

Çocukluğu mantar yetiştirme odalarında geçen Aykut Çaylak’ın hayatında mantar yetiştiriciliği sadece bir iş veya meslek değil. Zaman içinde tutkuya dönüşen mantar yetiştiriciliğine uluslararası standartlar kazandıran Aykut Çaylak yaptığı yatırımlarla da sektörün Türkiye’deki gelişimine de öncülük ediyor.

17 yaşında küçük adımlarla başladığı mantar üreticiliğini 2014 yılında daha profesyonel ve kurumsal bir yapıya dönüştürme kararı alan Çaylak, dünyanın onlarca ülkesinde yer alan mantar üretim tesislerini inceledikten sonra Kayseri’de yatırım kararı aldı.

Kısa sürede Avrupa standartlarında modern bir tesisi hayata geçirdiklerini ve şu anda ayda 90 ton mantar yetiştirme kapasiteleri olduğunu belirten Gros Mantar Genel Müdürü Aykut Çaylakile Türkiye’de mantar yetiştiriciliğinin geldiğini noktayı ve Gros Mantar’ın yatırım hedeflerini konuştuk.

Aykut Bey, Gros Mantar olarak, Türkiye’de mantar yetiştiriciliğine farklı bir boyut kazandırdınız. Gros Mantar’ı sektöründe ön plana çıkaran ve farklı kılan özellikler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Gelişen teknolojinin sunduğu olanaklarla tarım sektörü tüm dünya da altın çağını yaşıyor. Tesis yatırımımızı gerçekleştirmeden önce tüm dünyada ki teknolojik gelişmeleri çok iyi inceledik. Bunun yanında farklı ülkelerdeki mantar üretim tesislerinde de incelemelerde bulunduk. Tüm bu gözlemlerimiz ve tespitlerimizle birlikte, ziraat mühendislerinden oluşan danışman kurulumuzla birlikte mantar üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. İşin ilk başından itibaren o kadar titiz çalıştık ki hiçbir aşamada başarıyı şans faktörüne bırakmadık.

  ‘’Teknolojimizi sürekli yeniliyor, Arge ye önem veriyoruz’’

Biz sürekli kendini yenileyen bir kurumuz. Alanımızla ilgili gelişmeleri ve yenilikleri takip edip iş yapış süreçlerimize entegre ediyoruz. Teknolojimizi sürekli yeniliyoruzYıllık ciromuzun belirli bir kısmını yatırımlarımızı renova etmeye ve geliştirmeye ayırıyoruz. Yani mevcut üretim teknolojimizi sürekli güncel hale getiriyoruz. Mantar üretimi dışarıdan bakıldığın da basit bir tarımsal üretim gibi gözükebilir. Fakat biz bu alanda çok hassas çalışıyoruz. Arge çalışmalarına önem veriyoruz. Sürekli en sağlıklısı en lezzetlisi nasıl olabilir diye araştırma yapıyoruz.  Bir noktadan bakıldığında bilimsel araştırmalar yapan bir labratuvar gibiyiz. Amacımız en iyisini insanımıza sunmaktır.

   ‘’Yönetim ve üretim konusunda profesyonel kadroya sahibiz’’

Başarımız da son teknolojiye sahip bir üretim tesisine sahip olmamamızın yanında kalifiyeli insan kaynağımızın da güçlü olmasının katkısı çok büyük. Sorumlu olduğu alanla ilgili her bir personelimiz gerekli teorik bilgiye ve uygulama tecrübesine sahip. Tabi biz şirket olarak bununla da yetinmiyoruz, personel eğitimine önem veriyoruz. Belirli periyodlarda konunun uzmanları tarafından personellerimize eğitimler verdirtiyoruz.

Tabi tüm bu hassasiyetlerimiz mantar üretimi konusunda Gros Mantar’ı lider markalar arasında ilk sıralara taşıdı. Markamızı ilk yaratırken ana çıkış felsefimiz ‘’herkes bir şekilde iş yapıyor, üretim yapıyor fakat biz fark yaratacağız’ ’olmuştu. Bunun için de en iyisini ve en güvenilirini yapmak için yoğun mesai harcadık ve harcamaya da devam ediyoruz. Yola çıkış felsefemizden hiç sapmadan amacımıza ve hedeflerimize ulaşmak bize mutluluk ve gurur veriyor.

Çalışanından yöneticisine kocaman bir aile olarak insanlara en iyisini ve sağlıklısını sunmak ana hedefimiz...

Önceliğimiz insan sağlığı diyen Gros Mantar Genel Müdürü Aykut Çaylak, “Hiçbir zaman çok para kazanmak hedefinde olmadık. Faaliyet gösterdiğimiz alan direk insan sağlığını etkiliyor. Onlara en sağlıklısını, en doğal olanını ve lezzetlisini sunmak benim ve tüm Gros Mantar çalışanlarının birinci ve en önemli önceliğidir. Az önce belirtiklerimin yanında kazanacağımız paranın markamız nezdinde hiçbir değeri yoktur’’ dedi.

  ‘’Kısa ve orta vadede yatırımlarımız hızımızı daha da arttıracağız’’

Biz sektörden kazandığımızı yine sektöre yatırım olarak geri vermeyi ana prensip haline getirdik. Büyük hedefleri ve idealleri olan bir kurumuz. Şu anda Türkiye’nin en teknolojik ve en hijyenik mantar üretim tesislerindeniz. Hatta bu konuda lider olduğumuzu dahi iddia edebilirim. Bu konuda ki başarımız Avrupa standartlarıyla aynı hatta üzerinde de diyebilirim. Biz bu tecrübemizi ve birikimimizi yapacağımız yeni yatırımlarla, açacağımız yeni tesislerle Türkiye geneline taşımayı hedefliyoruz. Yüksek besin değeri ile insanımız için çok önemli bir gıda olan mantarın sofralarımızda daha çok yer bulmasını istiyoruz. Bunun yanında yapacağımız yeni yatırımlarla istihdam oluşturmak ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlamak istiyoruz. Milletimiz ve ülkemiz için çalışmak, üretmek ve fayda oluşturmak için durmuyoruz.

“Tüm çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum’’

Başarı ekip işi, en iyi sonuç ve mükemmel bir başarıya ancak ve ancak kendini işine adayan, işini en iyi şekilde sahiplenen bir ekiple oluşturabilirsiniz. Ben bir yönetici olarak bu konuda çok şanslıyım. Çok fedakar, işine tutkuyla bağlı, benimle aynı önceliklere ve hedeflere sahip bir ekibim var. Ast üst ilişkisinin olmadığı, kocaman bir aile olmayı başarabilmiş bir kurumuz. Ben Gros Mantar’ın bu günlere gelmesinde katkısı olan tüm çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin…

“Mantar tüketiminde Avrupa’nın çok gerisindeyiz’’

Mantar sofralarımızdan eksik olmaması gereken çok önemli bir besin. Hem dengeli beslenme hem de sağlıklı yaşam için tüketilmesi son derece önemli. Sıfır kolesterol içeren mantarda karbonhidrat ve protein içeriği daha yüksektir ve doymuş yağ yoktur. Sadece hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini mantar türlerinde de bulunmaktadır. Avrupa bunun çok farkında ve bilincinde. Avrupa’da kişi başına yıllık tüketim 5 kg. iken Türkiye’de ise sadece ve sadece 500gr. Arada çok ciddi bir uçurum var. Ben açıkçası bu farkın azalması noktasında adımlar atmayı kendime misyon edindim. Bu nedenle de mantarı insanlar için daha ulaşılabilir hale getirmek için farklı bölgelerde yatırım yapmaya fokuslanmış durumdayım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.