Yazılım sektörü son yıllarda dünyada ve ülkemizde potansiyelini hızla arttıran sektörlerin başında geliyor. İleri teknoloji sektörleri içerisinde değerlendirilen yazılım sektörü, son yıllardaki hızlı gelişmesine paralel olarak yenilikçi ürün hizmetlerini iç ve dış piyasalara sunmaktadır.

egegen İnternet ortamında varlığını duyurmak isteyen her markanın profesyonel çözüm ortağı oluyor. Şirketin Genel Müdürü Serhan CEYLAN ile sektörü ve çalışmalarını konuştuk.

Kurumsal geçmişiniz hakkında bilgi verir misiniz?
2000 yılında İzmir’de faaliyetlerine başlayan şirketimiz sermaye yapısını koruyarak başarılarla dolu 15 yılı geride bıraktı. Ülkemizin ihtiyaçlarını bilen bir şirket olarak internet ortamında varlığını duyurmak isteyen markalara uluslararası standartlarda çözümler üretiyoruz. Farklı sektörlerde yerli ve yabancı pek çok firmaya hizmet vermekteyiz.



Faaliyet alanlarınız ve hizmetlerinizden bahseder misiniz?
Biz butik hizmet veren ancak kendi içinde birçok departmana ayrılmış interaktif bir firmayız.Odağımızda Web Tasarım ve Yazılım olmak üzere; ihtiyaca özel Proje Geliştirme, Kurumsal Kimlik, SEO, Google & Facebook Reklam, Dijital Bilgi Ekranları ve Sosyal Medya vb. hizmetlerimizden en etkin şekilde yararlanıp, hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz.

Sizi diğer firmalardan ayıran özellikleriniz nelerdir?
Şirketimizin en büyük farklılığı çalışanlarımıza yaptığımız yatırım ve bu doğrultudaki gelişim olanaklarıdır. egegen olarak, gelişen teknolojiyi birebir takip eden eğitim ve seyahat planlamalarımızı bu doğrultuda düzenleyen sürekli gelişmeyi ve büyümeyi kendine ilke edinmiş bir firmayız. Bünyemize destek ekibi kurarak hizmet verdiğimiz firmaların güncel ihtiyaçlarına anında çözümler üretiyoruz.

Sektörünüzü değerlendirmek gerekirse neler söylemek istersiniz?
Sektörümüzde özellikle web tasarım ve yazılım hizmetleri veren birçok firma bulunuyor. Ne yazık ki sektördeki bazı firmalar müşterilerine dürüst hizmet vermiyor. Örnek vermek gerekirse web tasarım, hazır ve özel tasarım olarak ikiye ayrılıyor. Hazır tasarımlar kolay ve zahmetsiz internet üzerinden çok uygun bütçelere alınıp müşteriye fahiş fiyatlara satılıyor, özel tasarım ise firmaya özel olarak creative ekipler tarafından haftalarca toplantı yapılarak ortaya çıktığından daha zor ve zahmetli, buna göre hizmet maliyetlerine yansımakta.



İşte bu durumda sektördeki rakiplerimizin birçoğu hazır tasarımları müşterilerine özel tasarım olarak sunmakta ve özel tasarımmış gibi ücretlendirmekte, bu oldukça haksız rekabet koşullarının oluşmasına sebep oluyor ve bu konudan muzdarip olarak ailemize katılan birçokmüşterilerimiz var. Aslında sizin aracılığınızla firma sahiplerine daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyelim ve hazır tasarımlara fahiş fiyatlar ödememeleri konusunda bilgi vermiş olalım.

Hedefleriniz nelerdir?
Biz düşlerinizi ve düşüncelerinizi önemsiyoruz ve tecrübemizi de ekleyerek tam olarak istediğiniz şeyin ortaya çıkmasına yardımcı oluyoruz. egegen her zaman bu hedefle çalıştı ve bundan sonra da bu hedefle çalışmaya devam edecek.



3 KURUMSAL YAPIDA HİZMET VERİYORUZ

egegen Genel Müdürü Serhan CEYLAN 3 kurumsal yapıda hizmet verdiklerini ifade etti. Ceylan şirketin kurumsal yapısını şu şekilde özetliyor.

egegen: Web Tasarım olmak üzere; Kurumsal Kimlik, SEO, Google & Facebook Reklam, Dijital Bilgi Ekranları ve Sosyal Medyahizmetleri alanlarında markaların çözüm ortağıyız.

GENSOCİAL: Sosyal medya hizmeti ve ajans hizmetleri alanlarında profesyonel hizmet sunuyoruz.

GEN TECHNOLOGY: Bilgilendirme ekranları hizmetleri veren Digital Signage, video, resim, menü, reklam, bilgi ve mesajların yayınlandığı online yönetilebilen bir yayın sistemidir.

www.egegen.com
444 7 436